Миломир Йевтич каза, че всичките му документи са изрядни Сигурен

...
Миломир Йевтич каза, че всичките му документи са изрядни Сигурен
Коментари Харесай

Проговори наемателят на сръбския автобус: Няма техническа неизправност, вината е изцяло на шофьора!

Миломир Йевтич сподели, че всичките му документи са изрядни

Сигурен съм, че не става въпрос за техническа нередовност на рейса, става въпрос единствено за шофьорска неточност ", сподели Миломир Йевтич, притежателят на автобусния транспортьор, наел рейса, който се прекатурна на автомагистрала Тракия в България в неделя вечерта, ранявайки 12 души, най-вече деца. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ) Той приказва намерено пред сръбския "Телеграф " за първи път за произшествието, предава БГНЕС.

Йевтич споделя, че е научил за случая единствено няколко минути откакто е станал.

"Разбрах за случая от притежателя на рейса след 15 минути. Шофьорът незабавно се обади на брат си, който в действителност е притежател на рейса и той незабавно се обади на мен ", сподели Йевтич.

"Аз съм 100% сигурен, че не става въпрос за техническа нередовност на автомобила, виновността е единствено на лидера, че той самичък удостовери ", сподели Йевтич.

"Проверката беше през целия ден при мен, събраха ми всички бумаги ", продължава той. "Имам няколко други транспортни средства, които са персонално мои, получих този бус през февруари. За санкциите нищо не знам, написа, че са ме глобили 420 000 динари, само че никой не ме е уведомил. В Шабац споделят, че са ги глобили с 3,5 милиона, аз също не знам нищо за това ", прибавя той.

"Дори не познавам тези хора от Шабац и индивида, на който се води рейса ", заяви още наемателят на рейса. Той добави, че договорът е законно подписан.

Собственикът на авариралия на автомагистрала "Тракия " сръбски рейс има издадени над 99 акта за съществени нарушавания, а наемателят на рейса има регистрирани 4 тежки нарушавания. При инспекцията на притежателя и на наемателя, който има лиценз за превоз на пасажери, сръбското вътрешно министерство е разкрило общо 103 нарушавания. Сред тях са нарушение на работното време, нарушавания при натохграфа и други.

Общата стойност на наложените санкции на притежателя досега е 3,5 млн. динари. Има формирано досъдебно произвеждане и за нарушаване по Закона за сигурност на придвижване по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушаванията са 424 хиляди динари.

Припомняме, че на 14 август сръбския рейс, пренасящ деца и възрастни след отмора на българското Черноморие, злополука на автомагистрала "Тракия " в региона на Стара Загора. 40-годишният водач бе упрекнат, тъй като поради разпръскване по време на ръководство, е предизвикал злополуката. За благополучие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст сред 6 и 16 години, както и двама възрастни.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР