Милирдерът Ричард Брансън, който организира полети в космоса за богати,

...
Милирдерът Ричард Брансън, който организира полети в космоса за богати,
Коментари Харесай

Български мултимилионер: Ричард Брансън много лъже

Милирдерът Ричард Брансън, който провежда полети в космоса за богати, върна парите на милионера с български корени Шефкет Чападжиев, защото не може да го прати в Космоса.

Причината за провалената договорка е, че Чап е платил на Брансън 175 000 $ още преди 15 години, само че полетът на Virgin Galactic непрекъснато се е отлагал.

“Всичко каквото съм желал – постигнал съм го, светът съм го обиколил, всички чудеса съм ги посетил – какво друго да направя с изключение на да отида в Космоса. Обаче той доста лъже. Няма ли да хвърча другата година, да върне парите. ", сподели в изявление пред Ясен Дараков за BG-VOICE Чападжиев.

Брансън върна парите на българския милионер Чап, не може да го прати в космоса

От компанията му ги върнали, само че му задъжали 5% от сумата, твърди 84-годишният Чападжиев.

" Уморих се да очаквам. Здравето ми към този момент не е толкоз положително.

Постоянно получавам мейли, че би трябвало " да изчакам още малко “, споделя Чап.

" Приятелите ми от България непрекъснато ме питат " Какво става? “, а аз няма какво да им отговоря. Само получава дарове с логото на компанията, ключодържатели и галактическо яке “, споделя един от най-богатите българи в Съединени американски щати.

Той обаче не желал това, а просто да извърши мечтатата си да полети в космоса.

" Те не ми подсигуряваха, че въпреки всичко ще има полет, даже и през идната година “, изяснява Чап.

От компанитя потвърдиха, че са възстановили парите му, които за милионера не са от голяма важност.

Докато Чападжиев чакаше, Virgin Galactic имаше редица пречки с програмата. Най-лошото: един от галактическите им кораби се разруши по време на тестов полет през 2014 година, убивайки един водач и ранявайки различен.

Брансън, с петима членове на екипажа от неговата компания за галактически туризъм, най-сетне излетяха в космоса през юли 2021 година

Чападжиев споделя, че полетът на Брансън предходната година го е направил оптимист за известно време, " само че тази вяра изчезна “.

Компанията планираше да стартира да извежда плащащи клиенти в космоса през 2022 година, само че вместо това реши да модифицира флота, с цел да разреши на Virgin Galactic да прави по-чести полети.

Сега има проекти да стартира полети през идната година.

Дори на тази цена са продадени към 800 билета, съгласно представителя на Virgin Galactic, който не желае да каже какъв брой други клиенти са се уморили да чакат и са поискали възобновяване на сумата.

Въпреки че няма да сбъдне фантазията си да полети в Космоса, Чападжиев споделя, че е благополучен човек. Той е видял по-голямата част от света, летял е със свръхзвуковия Конкорд и най-хубавото от всичко е, че в този момент има внучка на година и половина. Само преди дни му се е родило и второ внуче – момиченце, от огромната му щерка.

“Това е най-хубавото нещо, което имам сега “, споделя той.

Преди година и половина пък стана дядо на малкия Вида Стравински Чападжиев от дребната му щерка Сабрина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР