Милионната инвестиция на Катар в ПСЖ, историческа за френския футбол,

...
Милионната инвестиция на Катар в ПСЖ, историческа за френския футбол,
Коментари Харесай

ПСЖ регистрира колосални загуби

Милионната инвестиция на Катар в ПСЖ, историческа за френския футбол, продължава да има своите последици върху салдото на парижкия тим. DNCG, органът, отговарящ за надзора на сметките на френските тимове, разгласява балансите за предишния сезон тази седмица и, както се очакваше, клубът от френската столица натрупа невиждани загуби спрямо последните години.

ПСЖ натрупа недостиг в размер на 368 милиона евро, което накара УЕФА посредством глоба да им изпрати предизвестие през август за неспазване на финансовия феърплей. Подписванията с Лионел Меси, Серхио Рамос,Джанлуиджи Донарума и Ашраф Хакими, дружно с изобилието от тима, който имаше повече от 30 играчи, имаха директно въздействие върху масата на заплатите, която доближи историческата цифра от 729 милиона. 

През предишния сезон, който продължава от 1 юли 2021 година до 30 юни 2022 година, ПСЖ похарчи 181 милиона евро за прехвърляния, в това число 35-те, които трябваше да заплати на Монако за подновяването на контракта на Килиан Мбапе (бонус, очакван при продажбата на нападателя през 2017 г.). Към това би трябвало да се прибавят 39,4 милиона, които той заплати като възнаграждения на сътрудници и медиатори, най-високата сума в целия френски футбол. 

От 181 милиона прехвърляния, ПСЖ остави 22% в сътрудници, т.е. фактът, че са подписали с няколко играчи, като Рамос, Меси и Донарума, даже като свободни сътрудници, също е оказало въздействие. От своя страна организацията, управлявана от Ал Хелайфи, може да бъде удовлетворена от насъбраните облаги от повече от 700 милиона, рекордна цифра, и притежаването на активи, които надвишават един милиард евро.

Междувременно клубът приписва увеличението на недостига на пандемията от ковид и прекъсването на футбола. Загубите от 368 милиона без подозрение са най-лошото счетоводно упражнение в историята на френския футбол, надхвърляйки тъкмо 224 милиона, които ПСЖ натрупа през сезон 2020/2021. Неговата сметка за заплати, въпреки това, се усили със 109%, което ще принуди Луис Кампос да облекчи бюджета по време на идващия трансферен прозорец и да търси решения, които заобикалят глоба с влизането в действие на новия финансов феърплей.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР