Милиони мъже и жени над 40-годишна възраст се борят да

...
Милиони мъже и жени над 40-годишна възраст се борят да
Коментари Харесай

Защо се провалят 90% от диетите, как да отслабнем реално и кога е по-важно от какво ядем

Милиони мъже и дами над 40-годишна възраст се борят да смъкват непотребните си килограми, макар че пробват всички типове диети под слънцето и упражняват всяка седмица.

Healthinsider беседва с Джефри Колинс, диетолог от Бостън. Той споделя по какъв начин да свалим килограми за непрекъснато благодарение на от време на време недояждане, без да си сътворяваме възприятие на апетит или да се лишаваме от храната, която обичаме.

" Здравейте, споделям се Джефри Колинс и прекарах последните 17 години от живота си, помагайки на хиляди пациенти да реализират радикална и дълготрайна промяна на тялото.

Повечето от пациентите ми идват при мен на ръба на отчаянието...

Опитали са всички типове диети, за които непрекъснато чуваме в интернет - нисковъглехидратни, високомазнинни, с преброяване на калории, диети със " сокове " - както желаете го наречете.

Но без значение от това какво пробват, казусът им постоянно е еднакъв: стартират да смъкват няколко кг, като лишават тялото си от храната, която обичат, само че в един миг...

...апетитът им за храна надвива и те унищожават седмиците старания, като се нахвърлят на обичаните си закуски.

В последна сметка те качват още повече килограми, в сравнение с са свалили...

И за множеството хора това " влакче на ужасите " при намаляване може да се почувства доста обезкуражаващо.

След като виждат по какъв начин очакванията им се разрушават още веднъж и още веднъж, хората стартират да имат вяра, че нещо може би не е наред с тялото им.

А в действителност самите диети са отговорни, а не те.

 Не ме разбирайте неправилно: множеството от диетите, за които чуваме, работят до известна степен. Ето за какво хората нормално губят по няколко кг през първите седмици от приемането на нова диета.

Проблемът е, че тези диети са извънредно сложни за поддържане в дълготраен проект, защото са прекомерно рестриктивни.

Можем да ги понасяме в кратковременен проект, само че в един миг организмът ни ги отхвърля, тъй като не се усещаме " естествено ".

Това изяснява за какво през днешния ден 9 от 10 диети приключват с крах.

Според моя опит и въз основа на многочислени полемики с сътрудници лекари и експерти по хранене, диетите, които работят, нормално са тези, които не се усещат като диети.

В смисъл, че не основават някаква сериозна опозиция от страна на организма ни, като да вземем за пример апетит, предпочитание за храна или промени в настроението.

 Тази диета е ефикасна и устойчива,

Ефективната диета, която може да се поддържа в дълготраен проект - и която предлагам на съвсем всички мои пациенти - е периодическото недояждане.

И за разлика от това, което доста хора си мислят, постенето не значи, че би трябвало да гладуваме - в противен случай!

То просто значи, че би трябвало деликатно да сортираме КОГА да ядем, вместо да сме захласнати от това КАКВО ядем.

Можете да ядете съвсем всевъзможен тип храна, стига да приемате вярното количество храна в вярното време.

Начинът на деяние на периодическото недояждане е много елементарен:

След като сме постили повече от 12 часа, тялото ни е изчерпало всичките си ресурси от глюкоза и е насила да гори мазнини, с цел да откри сила.

Когато този " метаболитен комутатор " за изгаряне на мазнини е включен, ние отслабваме без изпитание, без да се постанова да вършим луди тренировки или да ядем салата по през целия ден.

Всъщност скорошно изследване на Университета в Кеймбридж сподели, че тялото ни стартира да изгаря мазнините с към 25% по-бързо след 13 часа недояждане.

 Друго обзорно изследване, извършено от откриватели от Чикаго през 2014 година, стига до заключението, че периодическото недояждане може да докара до 8% загуба на тегло за 3-24 седмици - което е доста повече от множеството изследвания за загуба на тегло при други диети2.

Хората в изследването също по този начин са изгубили 4-7% от обиколката на талията си за няколко седмици, което демонстрира какъв брой бързо тялото ни може да се стопи по време на периодическото недояждане или " IF " 2.

Доказаните изгоди от IF за намаляване изясняват за какво виждаме толкоз доста холивудски звезди да практикуват и обществено да поддържат периодическото недояждане!

 Какво мислят другите експерти за периодическото недояждане

" След 12-часово недояждане равнищата на инсулин в кръвта ни спадат, което разрешава на тялото ни да изгаря повече мазнини като гориво.

Това е потребно за пациенти с инсулинова устойчивост, което значи, че телата им създават повече инсулин от естественото.

Възможно е да са опитвали здравословно хранене и физически извършения, с цел да смъкват килограми, само че без триумф, защото тялото им е настроено на режим на депозиране на мазнини. "

Д-р Анджела Фич, доктор, FACP, FOMA, заместник-директор на Центъра за тегло на Масачузетската болница:

" Необходими са 10 до 12 часа, с цел да се изразходват калориите в черния дроб, преди да настъпи метаболитна смяна към потребление на складираните мазнини. След хранене глюкозата се употребява за сила, а мазнините се складират в мастната тъкан, само че по време на недояждане, откакто глюкозата се изчерпи, мазнините се разграждат и се употребяват за сила. "

" По време на периодическото недояждане се случват доста неща, които могат да предпазят органите от хронични болести като диабет вид 2, сърдечни болести, свързани с възрастта невродегенеративни нарушавания, даже възпалителни болести на червата и доста типове рак. "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР