Милиони хора в цяла Турция скърбят за загубата на повече

...
Милиони хора в цяла Турция скърбят за загубата на повече
Коментари Харесай

Турция си спомня хилядите, загинали една година по-късно от земетресението

Милиони хора в цяла Турция скърбят за загубата на повече от 53 000 другари, близки и съседи при пагубното земетресение в страната преди година.

За да означи това, което назовава Бедствието на века, държавното управление провежда поредност от събития за отбелязване на една година от бедствието в Южна Турция.

В Антакия, столицата на южната провинция на Хатай, ядосани тълпи се блъскаха с полицията, до момента в който формалните лица бяха отведени на честването.

Кметът Лутфу Саваш беше посрещнат със викания, призоваващи го да подаде оставка, до момента в който министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа беше подиграван и освиркван, до момента в който изнасяше тирада.


Сред мъглата край река Оронт хората скандираха „ Чува ли ме някой? “ — повтаряйки гласовете на заровените под руините преди година — и „ Няма да забравим, няма да извиним “.

„ Някои от нас бяха заровени живи “, сподели Мустафа Бахадирли, 24-годишен в Антакия. „ Наричахме нашето държавно управление „ татко “, само че прав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР