Милиони хора в Северна Америка ще прекарат около четири минути

...
Милиони хора в Северна Америка ще прекарат около четири минути
Коментари Харесай

Пълно слънчево затъмнение оставя за 4 минути част от Земята в мрак

Милиони хора в Северна Америка ще прекарат към четири минути в цялостен мрак, когато Луната блокира светлината на Слънцето в понеделник, 8 април. На тази дата настава второто за тази година затъмнение, след лунното от полусянка на Земята на 25 април.

Максималната фаза на цялостното затъмнение ще настъпи в 21:17:18 ч., българско време в Мексико. Краят на цялостното затъмнение ще бъде в 22:55:34 ч. – в Атлантическия океан, а на частичните етапи – в 23:52:19 ч., също в Атлантика, заяви на уеб страницата си американската аерокосмическа организация НАСА.

Природният феномен ще може да бъде следен в Мексико, Съединени американски щати и Канада. Сянката на Луната ще премине по линия, чиято широчина ще доближи 197 км и по продължение, на която ще може да се следи цялостно слънчево затъмнение. Лунната сянка ще „ допре “ Земята в Тихия океан, ще премине през Мексико, както и през някои от централните и североизточни щати на Съединени американски щати, като Тексас, Арканзас, Мисури, Илинойс, Индиана, Охайо, Ню Йорк, Върмонт и Мейн. След това тя ще пресече за малко Източна Канада и по-точно – провинция Ню Брънзуик. После ще продължи през северната част на Атлантическия океан, където нейният път ще приключи. По време на затъмнението Слънцето и Луната ще бъдат в съзвездието Риби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР