Милиони британци няма да могат да си позволят отопление или

...
Милиони британци няма да могат да си позволят отопление или
Коментари Харесай

Кметът на Лондон: Милиони британци няма да могат да си позволят отопление или храна тази зима

Милиони британци няма да могат да си разрешат отопление или храна тази зима, в случай че държавното управление не вземе ограничения. Това написа в страницата си в Туитър кметът на Лондон Садик Хан.
"Никога не сме виждали нещо сходно. Изправени сме пред зима, в която милиони хора няма да могат да избират сред отопление и храна, а за жалост няма да могат да си разрешат нито едното, нито другото. Това не би трябвало да се случва. Правителството би трябвало да се намеси, по този начин че хората могат да задоволят главните си потребности “, написа Садик, като приложи статистика на организация Bloomberg, съгласно която междинната сметка за електричество в Обединеното кралство може да надвиши историческите равнища.

We’ve seen nothing like this before.

We’re facing a winter where for millions it won’t be about choosing between heating or eating but tragically being able to afford neither.

This can’t happen. Govt needs to step in so that people can meet their basic needs.
— Mayor of London, Sadiq Khan (@MayorofLondon)
След началото на спецоперацията на Руската федерация в Украйна, Западът ускори санкционния напън против Русия. Прекъсването на веригите за доставки увеличи цените на горивата, електрическата енергия и храните в Европа и Съединени американски щати. В Обединеното кралство възходящите разноски за живот засегнаха милиони семейства. Централната банка на Англия увеличи главния си лихвен % с рекордните 50 базисни пункта от 1995 година до 1,75% от 1,25% годишно. Сега процентът е на най-високото си равнище от декември 2008 година, когато беше 2%. Според прогнозите на банката стопанската система на Обединеното кралство ще влезе в криза от четвъртото тримесечие на тази година.

Източник: "Труд "

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР