Милиардерите разкриват какво биха казали на себе си от миналото. Познаваме

...
Милиардерите разкриват какво биха казали на себе си от миналото.
Познаваме
Коментари Харесай

Пет важни урока, които милиардерите, са искали да знаят в началото на кариерата си

Милиардерите разкриват какво биха споделили на себе си от предишното.

Познаваме Бил Гейтс, Опра и Джак Дорси единствено като съумелите милиардери, които трансформираха света. Но преди да стигнат до този миг те също са почнали от нулата и е трябвало да научат доста значими житейски и професионални уроци.

Сега те споделят какво им се е желало да знаят в старта на кариерата си и какво биха споделили на младото си аз.

Опра: “Успокой се, всичко ще бъде наред ”

В изявление за Vogue Опра Уинфри разкри, че в случай че можеше да се върне обратно и да се изправи пред себе си от предишното, щеше да се посъветва същото, което поучава младежите през днешния ден – да не влагат прекалено много мисли и терзания, а да се оставят на течението.

Без твоя екип ти си нищо, поучава Ана Уинтур

Опра ни предизвестява, че триумфът рядко идва рано в живота, по тази причина няма нищо ужасно, в случай че в първите години след университета не се усещаме по този начин уверени в себе си.

 Пет значими урока, които милиардерите, са желали да знаят при започване на кариерата си

“Сега всички считат, че незабавно след университета би трябвало да имат лична марка и бизнес. Аз се трансфорах в бранд, без да се пробвам да бъда такава. Стигнах до тук, тъй като всеки ден се стараех да върша верните решения или поне  това, което ми се е коствало вярно на момента ”, споделя тя.

Бил Гейтс: “Научи се да разпознаваш и оценяваш непознатите гении ”

“Бях толкоз доверчив, когато става дума за уменията на хората. Смятах, че в случай че някой има високо IQ, значи ще е добър в безусловно всичко. Имах глупавата визия за интелигентността – че тя може да се оправи с всеки проблем ”, призна си Бил Гейтс в изявление за американския университет Hunter College.

 Пет значими урока, които милиардерите, са желали да знаят при започване на кариерата си

Той показа, че през днешния ден доста по-ясно схваща, че всеки ще е добър в нещо друго и не постоянно най-умният човек в стаята ще се оправи по-добре от всички други.

Джак Дорси: “Потърси баланс сред професионалния и персоналния живот ”

Създателят на Twitter разкрива, че въпреки и през днешния ден да се грижи доста за здравето си и да отделя повече време за себе си, когато е бил млад, изцяло е пренебрегвал потребностите си в името на триумфа.

“Никак не разбирах какъв брой значимо е здравето и по какъв начин то може да се отрази на интелекта ми. Предполагам е било потребно да си науча урока по сложния метод, само че ми се искаше да бях почнал с грижите за себе си по-рано ”, показа Джак пред Y Combinator.

Как да структурираме CV-то си, с цел да получим мечтаната работа

Марк Кюбан: “Не е нужно да имаш съвършената специалност ”

Един от най-богатите хора в Съединени американски щати си спомня по какъв начин на 20 години се е чувствал непрекъснато уплашен, търсейки своя път към триумфа – сходно на доста хора на тази възраст и през днешния ден.

 Пет значими урока, които милиардерите, са желали да знаят при започване на кариерата си

“Няма потребност да знаеш от толкоз рано какво искаш да се случи с теб във всяка стъпка към триумфа. Няма потребност да имаш всички отговори, да си постоянно прав, да си цялостен първенец в университета и да избираш постоянно съвършената работа, ” поучава той.

В персоналния си блог той приказва за още една постоянно срещана неточност, която младежите вършат. Учудващо, съгласно него, грешката им е да избират да се развият в сферата, която съставлява интерес за тях.

Искам да напусна работа: Преди да го извършите, прочетете това

“Всеки се интересува от нещо, всеки има занимания. Често даже имаме повече от една пристрастеност. Ако желаете да узнаете къде ще намерите триумфа, не търсете измежду заниманията си, а измежду нещата, в които влагате време, тъй като времето е най-важното нещо, което не притежавате. ”

Шерил Сандбърг: “Пътят към триумфа не е права линия ”

Главният действен шеф на Фейсбук и създател на LeanIn.Org, Шерил Сандбърг, ни поучава да имаме проект за развиването си в идващите 18 месеца, само че не по-далеч в бъдещето от това.

 Пет значими урока, които милиардерите, са желали да знаят при започване на кариерата си

“Ако се опитате да начертаете права линия до мястото, към което се стремите, освен че ще се окаже, че сте сбъркали в преценката си, само че и ще изпуснете доста благоприятни условия ”, споделя Шерил.

За нея най-успешната тактика е да имаме бегла визия къде желаеме да се озовем най-после, само че да планираме пътя си до там на дребни порции.

Наръчник за триумф от Виктория Бекъм, Бионсе и още три авторитетни дами

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР