Милиардерът инвеститор Джим Мелън, председател на Burnbrae Group, който не

...
Милиардерът инвеститор Джим Мелън, председател на Burnbrae Group, който не
Коментари Харесай

Ако този милиардер е прав, Facebook предстои да бъде смазана

Милиардерът вложител Джим Мелън, ръководител на Burnbrae Group, който не обича да го назовават английския Уорън Бъфет, неотдавна изрази в изявление за CNBC своята неприязън към акциите на две огромни софтуерни компании.

Мелън обърна по-конкретно внимание на Гугъл и Фейсбук, които съгласно него са “угоени телета... подготвени държавните управления на всички места да им се нахвърлят, ” добавяйки, че те ще бъдат “плячкосани ” от страните по света.

Според Мелън тези компании са застрашени от “огромни ” санкции, които евентуално ще бъдат “по-големи от тези, които бяха наложени на банките през последното десетилетие. ”

Акционерите във Фейсбук са изключително уязвими на този стадий, счита Мелън.

“Ще станем очевидци на разгром най-много над Фейсбук, ” споделя Мелън пред CNBC. “Ако бях на мястото на Марк Закърбърг, щях да чакам спад в цената на акциите на половина в идващите няколко години. ”

Вчера акциите на Фейсбук нарастнаха с 4% до 159.79 $, включвайки се в растежа на Уолстрийт, при който показателите Dow Jones и S&P 500 набъбнаха с по над 1%.

“Случилото се с Cambridge Analytica е просто върха на айсберга, ” споделя Мелън, описвайки рецесията като “тривиално потребление на актуалните технологии, което е много злокобно. ”
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР