Милиардерът Илон Мъск сравни Джордж Сорос с комиксовия герой Магнито.

...
Милиардерът Илон Мъск сравни Джордж Сорос с комиксовия герой Магнито.
Коментари Харесай

Мъск за Сорос: Той мрази човечеството

Милиардерът Илон Мъск съпостави Джордж Сорос с комиксовия воин Магнито. В продължение на доста години, обликът на Магнито се трансформира — от суперзлодей до антигерой и даже воин. Подобно на него Джордж Сорос провокира много спорни реакции. За едни той е човеколюбец и покровител на демокрацията, за други той е умел манипулатор и разрушител на обичайните полезности.

" Той ми припомня за Магнито ", написа Мъск в Туитър.

" Той желае да ерозира самата тъкан на цивилизацията. Сорос ненавижда човечеството ", отговори в коментар на различен консуматор притежателят на Туитър.

Причината за гнева на Мъск към Сорос обаче може въобще да не се крие в идеологическите разлики сред двамата милиардери.

Джордж Сорос до неотдавна бе един от огромните акционери в Tesla. Хедж фондът на финансиста обаче разпродаде всички акции на Tesla, заяви Business Insider.

Не е ясно какво е предиздвикало Сорос да се раздели с вложенията си в Tesla. Решението му обаче разклаща доверието в производителя на електрически автомобили и може да бъде последвано от други вложители. Възможно е даже това да проект за намаление на цената на акциите на всички обществено търгувани компании на Илон Мъск.

Любопитно, само че инвестицията на Сорос в Tesla мъчно може да се опише като доходоносна.

В взаимозависимост по кое време той е придобил акциите си, финансистът-филантроп може да е осъществил облага от 3 милиона $ или загуба от 21 милиона $. Средния сюжети е за загуба от 9 милиона $.

През 2018 година Сорос направи финансова инжекция от 35 милиона $ в Tesla на фона на вести за произшествия със самоуправляемите коли на компанията и усложнения в производството в задоволително огромни размери. По-късно той влага наново в компанията. През 2022 година Сорос закупи нов огромен пакет от акции в Tesla. Това стана в миг, когато доверието към Мъск още веднъж бе намалено, след покупката му на Twitter за 44 милиарда $ и стартирането на огромни уволнения в обществената мрежа.


Инфо: " Труд "

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР