Милиардерът Илон Мъск посочи неотдавнашните разкрития на Пийтър Затко, бивш

...
Милиардерът Илон Мъск посочи неотдавнашните разкрития на Пийтър Затко, бивш
Коментари Харесай

Илон Мъск посочи още една причина да не купи Twitter

Милиардерът Илон Мъск уточни неотдавнашните разкрития на Пийтър Затко, някогашен началник на сигурността на обществената мрежа, като нова причина да анулира договорката за закупуване на Twitter.
Затко, по-известен като хакера Mudge, приказва за неналичието на надеждна отбрана на данните на потребителите, за потреблението на стар програмен продукт от платформата, както и за обстоятелството, че управлението на Twitter е скрило информация за съществени проблеми със сигурността на данните и е занижило броя на подправените сметки.

Във вторник юридическият екип на Илон Мъск съобщи, че разкритията на Затко, в това число отчетите за " явни дефекти " в отбраната на платформата против хакери и проблемите с поверителността, значат, че Twitter е нарушил изискванията на съглашението за обединение.
На фона на новината акциите на Twitter паднаха с 1,3% в предварителната търговия във вторник преди отварянето на борсата в Ню Йорк до 39,50 USD, което е много под препоръчаната от Мъск цена от 54,20 USD за акция.
В продължение на месеци Мъск се опитваше да се откаже от договорката за закупуване на Twitter. Първоначално той упрекна Twitter, че раздува потребителската си база за сметка на сметките на ботове, които съгласно него съставляват до една трета от общата публика от 230 милиона консуматори. Сега обаче юристите му са насочили вниманието си към Затко, който беше уволнен от Twitter по-рано тази година. Те са поискали повече данни от някогашния чиновник на Twitter, които биха могли да бъдат потребни в правосъдния спор. Адвокатите на Мъск и Twitter също са призовали Затко да даде показания.

През юли Twitter подаде иск против Мъск, с цел да го принуди да приключи придобиването на компанията за 44 милиарда $. Съдебното съвещание по делото ще стартира на 17 октомври и ще продължи не повече от пет работни дни.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР