Милиардерът Илон Мъск обяви чрез пост в социалната мрежа Twitter,

...
Милиардерът Илон Мъск обяви чрез пост в социалната мрежа Twitter,
Коментари Харесай

Мъск продава последната си къща

Милиардерът Илон Мъск разгласи посредством пост в обществената мрежа Twitter, че е решил да се раздели и с последния си неподвижен парцел. Става дума за къща в залива на Сан Франциско. Той прецизира, че към този момент е продал всичките си недвижими парцели, с цел да може да финансира проектите си за Марс. Имотът в Сан Франциско милиардерът разказва като „ изключително “ и заради това желае да го продаде на огромно семейство.

„ Марс ни чака! “ неведнъж е заявявал Мъск, чийто проекти са до 2050 година да изпрати на планетата 1 милион души.

Пари има. Това се вижда и от оповестения през предходната седмица доклад на ProPublica, в който се показва, че генералният шеф на Tesla и SpaceX е платил налози в размер на 455 млн. USD за интервала 2014-2018 гг. За това време положението му се е нараснало до 14 милиарда USD. Резултатите на ProPublica, Мъск разяснява още веднъж в Twitter, като съобщи, че ще продължи да си заплаща налозите в Калифорния, даже откакто се реалокира да живее в Тексас и разгласи, че е притежател единствено на един парцел в региона на залива на Сан Франциско, който е отдавал чартърен за събития. Сега възнамерява да се раздели и с него.

Къде живее Мъск? В къща чартърен в Бока-Чика в Тексас. Имотът е благосъстоятелност на галактическата му компания SpaceX. „ За строителството на град на Марс ще са нужни доста запаси. Искам да направя колкото се може повече за основаването на град на Марс, а това значи да бъдат вложени доста пари “, споделя Мъск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР