Милиардерът Джордж Сорос предупреди за смъртната опасност от използването на

...
Милиардерът Джордж Сорос предупреди за смъртната опасност от използването на
Коментари Харесай

Сорос: Китай използва алгоритми, за да намери заплахи за еднопартийната система

Милиардерът Джордж Сорос предизвести за „ смъртната заплаха " от потреблението на изкуствен интелект в Китай за принуда на жителите под управлението на президента Си Дзинпин, който назовава „ най-опасния съперник на демокрациите “.

„ Инструментите за надзор, създадени от изкуствения разсъдък, дават присъщо преимущество на тоталитарните режими над отворените общества ", сподели 88-годишният милиардер в границите на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария. „ Китай не е единственият властнически режим в света, само че безспорно е най-богатият, най-силният и най-развитият в региона на машинното образование и изкуствения разсъдък ".

Бившият управител на хедж фонд съобщи, че Китай създава централизирана база данни, която ще употребява логаритми, с цел да дефинира дали обещано лице съставлява опасност за еднопартийната система. Въпреки че по този начин наречената обществена кредитна система към момента не е изцяло функционираща, „ тя ще подчини ориста на индивида на ползите на еднопартийната страна по невиждан в историята метод ", сподели Сорос.

„ Считам, че обществената кредитна система е плашеща и отвратителна “, сподели той. Сорос направи разлика сред Си и китайския народ, като сподели, че последните остават главен източник на вяра.

На конференцията в Давос предходната година Сорос се зае със обществените медийни колоси Фейсбук Inc. и Гугъл. Той ги съпостави с хазартни компании, които предизвикват пристрастяването измежду потребителите и сподели, че употребяват данните, които управляват. В четвъртък Сорос удостовери нуждата от контролиране на софтуерните компании.

В речта си в четвъртък Сорос засегна тематики като детството си, ръководенето на хедж фонда и напъните му да пази човешките права. Той приказва за Китай, като подлага на критика Си Дзинпин и националния инфраструктурен план „ Един път, един пояс “ като необходим единствено на Китай. Той също по този начин назова съветския президент Владимир Путин „ различен зложелател на демокрацията “.

" Фокусирах се върху Китай, само че отворените общества имат доста повече врагове, на първо място Русия на Путин ", сподели Сорос.

Сорос притегли рецензия на мнозина поради своите политически възгледи и филантропски старания. Дългогодишен покровител и финансов мецанат на прогресивните дела и демократични политики, той стана обект на офанзива от страна на десни деятели. През октомври в неговия дом в предградията на Ню Йорк бе намерено взривно устройство. /investor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР