Милиардерът Джордж Сорос предупреди, че руската инвазия в Украйна е

...
Милиардерът Джордж Сорос предупреди, че руската инвазия в Украйна е
Коментари Харесай

Джордж Сорос: Цивилизацията може да не оцелее след войната на Путин

Милиардерът Джордж Сорос предизвести, че съветската инвазия в Украйна е раздрусала Европа и може да се окаже началото на нова международна война

„ Други въпроси, които засягат цялото човечество – битката с пандемиите и климатичните промени, предотвратяването на нуклеарна война, поддържането на международните институции – би трябвало да бъдат оставени на назад във времето за сметка на този спор ", сподели 91-годишният Сорос в границите на Световния стопански конгрес в Давос.

„ Затова споделям, че нашата цивилизация може да не оцелее “, добави той, представен от Bloomberg и

Роденият в Унгария Сорос концентрира речта си върху възхода на „ репресивните режими “ на съветския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин, определяйки двете страни като „ най-голямата опасност за отвореното общество “.

Двамата водачи са позволили „ умопомрачителни неточности “, сподели още милиардерът човеколюбец. „ Путин очакваше да бъде посрещнат в Украйна като избавител, Си Дзинпин се придържа към политиката за нулев Коронавирус, която не може да бъде поддържана “, добави той.

Продължаващите блокади в Китай ще нарушат веригите на доставки, които биха могли да задържат инфлацията по света повишена и да основат меланхолия в международен проект, счита Сорос.

В предишното той е употребявал сцената на Световния стопански конгрес за остри рецензии. На последната среща през януари 2020 година той съобщи, без да дава доказателства, че Фейсбук Inc. може би взе участие в скрит план за подпомагането на преизбирането на Доналд Тръмп за президент. Той обаче загуби вота по-късно същата година.

През 2019 година някогашният хедж фонд управител предизвести за „ смъртната заплаха “ от потреблението от Китай на изкуствен интелект за репресии – тематика, която засегна и тази година.

„ Изкуственият разсъдък е изключително добър в основаването на принадлежности за надзор, които оказват помощ на репресивните режими и заплашват отворените общества “, сподели Сорос. „ Covid-19 също оказа помощ за легитимирането на принадлежности за надзор, тъй като те са в действителност потребни в оправянето с вируса “, добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР