Миленко Ангелов, който уби по особено жесток начин жена си

...
Миленко Ангелов, който уби по особено жесток начин жена си
Коментари Харесай

Максимална присъда за убиеца от Шекера, майката на жертвата: Да изгниеш в затвора!

Миленко Ангелов, който умъртви по изключително нечовечен метод жена си в Шекера, получи най-тежкото наказване за осъщественото закононарушение. След няколко часово съвещание през днешния ден, той чу „ виновен” за осъществяване на ликвидиране, по изключително нечовечен за жертвата метод. Окръжен съд-Пловдив разгласи наказване от 20 години отнемане от независимост, при първичен непоколебим режим.

Освен това, той би трябвало да заплати и по 75 000 лв. на майката и брата на убитата. След произнасянето на присъдата, Миленко се възмути от наложената присъда, а майката на жена му отвърна, че му пожелава да изгние в пандиза.

В своите пледоарии преди да се произнесе съдът, прокурорът и юристът на обвиняването желаеха пожизнен затвор или оптималната присъда от 20 години. В претекстовете си, те изложиха, че убийството е изцяло съзнателно и умишлено и алкохолът не е повлиял на неговата вменяемост и не е оказал отражение на психологичното му положение при осъществяването на убийството. Смъртта на Сийка Ангелова е настъпил по изключително непосилен за жертвата метод.

Защитата на Миленко, в лицето на юрист Чингарова изиска, закононарушението да се преквалифицира като непредумишлено ликвидиране, със смекчаващи виновността условия за причинителя. Според нея, той не е целял да убие жертвата си, като и е нанесъл телесна щета, която при възможна лекарска интервенция е можело да не се окажа съдбовна за дамата.

В последните си думи преди присъдата, Миленко сподели, че съжалява, че се е стигнало дотук и изиска по-лека присъда, с цел да може да гледа децата си. Той още веднъж акцентира, че не е желал да убива жена си.

Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен период пред Апелативен съд.

Припомняме, че Миленко не се призна за отговорен за жестокото ликвидиране и пожела процесът да се гледа по общия ред. Престъплението беше осъществено на 21 октомври 2020 година. Тогава, близки на жертвата се обадили на 112, а медиците пристигнали в дома на фамилията, където разкрили мъртва 39- годишната Сийка. След като забелязали следи от принуждение по тялото, чиновниците на спешна помощ алармирали полицията.

На 39-годишната жена били нанесени голям брой удари по тялото с ръце и крайници и тя умряла от пострадванията си по изключително непосилен за нея метод.

Миленко живеел с потърпевшата жена на фамилни начала в продължение на 20 години. Мъжът постоянно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо принуждение над Сийка и всичките им 9 деца. По тази причина дамата се преместила да живее при майка си през 2019 година.

От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна отбрана, която забранявала на Миленко да приближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото принуждение по отношение на нея. След известно време обаче потърпевшата още веднъж се върнала да живее при него и децата им.

В деня на убийството още сутринта Миленко почнал да пие и да бие жена си. През деня той неведнъж й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се пробвала да й помогне, само че Миленко не й разрешил. От побоя, траял няколко часа, дамата изпаднала в безсъзнание.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР