Милена Атанасова - единствената българка в Енциклопедията за световно наследство,

...
Милена Атанасова - единствената българка в Енциклопедията за световно наследство,
Коментари Харесай

Милена Атанасова създава материи за умна мода

Милена Атанасова - единствената българка в Енциклопедията за международно завещание, овладя следващо предизвикателство във възходящата си кариера на дизайнер, художник, изобретателен съветник, специалист във висшата мода и учител. Дамата, която от 25 години дели графика си сред Париж, София и света, сътвори материи за толкоз нужната и извънредно наложителна за изтерзаната ни планета „ интелигентна “ мода. Милена е създала и патентовала нови техники за еко текстил – „ успокояващи “ биотъкани и различни вариации на еко кожа.    

‘’Работя от дълго време по плана. По време на пандемията съумях да модернизирам спомагателни елементи в изобретенията. Някои от тях към този момент демонстрирах в Париж на галерия и получих оферти от интернационалните компании в сектора, които желаеха да купят лиценз. Моите платове подсигуряват автентичност в самостоятелните осъществявания, в промишлеността, в прет а порте, в „ от кутюр “, за украшения и интериори. Става дума за цялостната идея в структурата и визията, а освен, примерно, за принтове. “, разяснява Милена Атанасова, която от дете развива креативните си благоприятни условия, за което пък е признателна на майка си. Маестрата в стила употребява в сбирките кашмир, дантела, сатен, памук, велур, лен, кадифе, а в този момент към този момент е подготвена и с техни еко двойници, които са предпазени с авторско право и не могат да бъдат копирани, само че са напълно осъществими даже в домашни условия.  



„ Обичам да преоткривам платове. Сред най-големите ми пристрастености са изненадващите решения за към този момент съществуващи версии, с цел да ги тълкувам по чужд за необятната аудитория метод “, разкрива Атанасова, която е основана в студио в Париж, където си партнира освен с одобрени сътрудници от Франция, само че и с някогашни студенти, които решително пробиват модерно пазара.



Милена е в страховит тандем с Венсан Жойро, с чиито модели на всемирски събития може да бъде забелязан Георги Любенов от Българска национална телевизия.



Тя - като всеки наставник, не пропуща да похвали ученика си, а известният публицист и тв водещ в действителност наподобява чудесно в артистично сако, което няма нищо общо с тукашните витрини, а идва напряко от подиума в Париж.



Сред възпитаниците на Милена е и Анаис Доте Вармел, която прави възторг със своята марка „ Les Récupérables “, чиито дрехи са основани от авторски материали. Анаис постоянно е в медиите на Франция като една от най-обичани млади модерно звезди.   

„ Най-важното е да се открие пътя към одобряването на марката. Млади дизайнери ми пишат в Инстаграм за съвет по какъв начин да обновят моделите си. Но трендовете към този момент се развиват доста по-бавно. Повече има нужда от еволюция на традициите, в сравнение с от гражданска война в жанра. Както се знае, текстилната промишленост, за жалост, е измежду най-замърсяващите природата. Бъдещето е в смесването на  разнообразни технологии – всекидневни и „ високи “. Функционалността и естетиката би трябвало да бъдат естествено продължение,  отговарящо на условията и упованията в света на модата и на интериора “. Механизмите, които Милена Атанасова употребява при сътворяването на тъканите, разрешават да се избегне култивирането на нишки, консумиращи вода и химикали, примерно, като памук. „ Индивидуалното основаване на платове даже в домашни условия понижава нездравословното влияние върху околната среда. Чрез него се заобикаля и скока в цените на суровините. Моите техники за екотекстил и биоматерии  икономисват до 70 % разноските за сбирките, а самите те имат рационален и наличен бюджет. Сега е моментът да създадем нова история, както в модата, по този начин и в текстила. „ Станете по-креативни. Не тъй като би трябвало, а тъй като желаете. Еволюцията е тайната за идната стъпка ", споделяше Карл Лагерфелд, с който имах достойнството да поддържам връзка очи в очи “, споделя Милена Атанасова и прибавя: „ Опорните точки са ясна стратегия и верни ментори с опит. Да инвестираш в себе си, значи да инвестираш в бъдещето си. Разработих  тактики, посредством които могат да се избегнат доста от грешките. А онлайн образованието е във напредък – виждам го по всички мои съвещания и мастер класове “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР