Миланската Скала отново отвори врати след шестмесечно прекъсване. Това се

...
Миланската Скала отново отвори врати след шестмесечно прекъсване. Това се
Коментари Харесай

След 199 дни тишина: Първи концерт с публика в Ла Скала

Миланската Скала още веднъж отвори порти след шестмесечно спиране. Това се случи в навечерието на значима дата за фамозния спектакъл. За да се спазят противопидемичните ограничения, в залата бяха позволени единствено 500 души.

Първи концерт пред аудитория в Ла Скала след 199 дни тишина. Миланският спектакъл нормално стартира новия си сезон на 7 декември, само че поради пандемията за първи път от 2003 година това не се случи.

Датата на блестящото завръщане на живите осъществявания не е инцидентна - на този ден преди 75 години Ла Скала още веднъж отваря порти след края на Втората международна война.

" Слушахме доста музика на запис, гледахме в интернет и по малкия екран. Ние също създадохме доста музика. Но нищо не може да се съпостави с страстта от музиката онлайн. Нищо не може да размени този тон, качество и хубост ", сподели Доминик Мейер, шеф на Ла Скала.

Снощният концерт беше под диригентството на Рикардо Шаи и със солист норвежкото сопрано Лизе Давидсен.

" Присъствието на публиката стимулира нас, музикантите. В този миг на компликации и затваряне, научихме какво значи да свириш единствено за себе си ", сподели Дамиано Коталасо, музикант.

За да се спазят противоепидемичните ограничения вместо пред нормалните 2000 души, концертът беше изнесен пред 500 ценители.

Занапред спектаклите в Ла Скала ще стартират по-рано - в 19 ч, с цел да може публиката да се прибере вкъщи преди началото на вечерния час в 22 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР