Миланската Ла Скала“ откри новия си сезон с руската опера

...
Миланската Ла Скала“ откри новия си сезон с руската опера
Коментари Харесай

Противоречиви реакции, след като миланската „Ла Скала“ откри новия си сезон с руска опера

Миланската „ Ла Скала “ откри новия си сезон с съветската опера " Борис Годунов ".

Представлението обаче не беше посрещнато положително от всички - съгласно някои е несвоевременно то да бъде показвано на фона на продължаващата съветска инвазия в Украйна. Според други културата би трябвало да се разграничава от войната.
Украинците са чудесни и смели хора и ние ги поддържаме с каквото би трябвало и колкото е належащо. Не бива да разрешаваме на Путин да унищожава културата.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия
Нямаме нищо срещу съветския народ, съветската история или съветската просвета. Имаме срещу тези, които са създали политически избор да създадат суверенна страна. Двете измерения би трябвало да се разграничават, тъй като са разнообразни. Не бива да ги смесваме.
Джорджа Мелони, министър председател на Италия

Преди началото на операта към 30 украинци стачкуваха пред театъра. Не против съветската просвета, а против метода, по който Владимир Путин ѝ въздейства.
Не съм тук да стачкувам против културата, против операта, само че е проблем, че културата се трансформира в нещо като оръжие за руснаците. Така се усещат украинците по отношение на нея, те не желаят да чуват нищо съветско.
Надя Сазанска, украинка от Запорожие

В отговор от управлението на Ла Скала акцентираха поддръжката си за Украйна и припомниха, че са провели благотворителен концерт за страната, от който са събрали 400 хиляди евро.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР