Милано обяви амбициозен план да направи града по-зелен и по-чист,

...
Милано обяви амбициозен план да направи града по-зелен и по-чист,
Коментари Харесай

Пешеходци и велосипедисти превземат Милано след COVID-19

Милано разгласи упорит проект да направи града по-зелен и по-чист, откакто излезе от карантината, оповестена поради пандемията от ковид. Основен акцент в него има даването на повече пространство за пешеходци и велосипедисти, написа уеб сайтът „ Lonely Planet ”, представен от БГНЕС.
Милано и районът Ломбардия са тежко наранени от пандемията COVID-19. Градът беше затворен на 8 март, а хората останаха у дома. Задръстванията понижиха с 30% до 75%. Жителите споделят, че въздухът в града, прочут с натоварения си трафик, е станал по-чист, а небето – по-синьо.
По данни на Европейската организация по околна среда, междинните равнища на азотен диоксид са намалели с 24% спрямо предходните четири седмици.
Сега управлението на Милано ще се постарае да употребява отварянето на града през май като опция да насърчи жителите към понижаване на зависимостта си от колите. В поддръжка на това беше оповестено, че 35 км от улиците на града ще бъдат преразпределени за велосипедисти и пешеходци. Това включва краткотрайни велоалеи, ограничавания на скоростта до 30 км/ч и улици, по които ще се движат единствено пешеходни и велосипедисти.
Амбициозният проект Strade Aperte (Отворени улици) планува и  разширение на тротоарите, което ще улесни хората да поддържат обществена отдалеченост.
Според градската администрация, организацията би трябвало да бъде такава, че всички, които ще върнат града още веднъж към живота, да го създадат по най-безопасния метод за себе си метод и да предотвратят наново заразяване.
Общината е работила години наред за понижаване потреблението на коли, тъй като в случай че всички карат коли, няма да остане място за хората, няма да има обикновено напредване и място за търговски действия отвън магазините.
Решението за проекта за преустрояване е взето, откакто от Европейския здравен алианс (EPHA) обявиха, че хората, живеещи в нечисти градове, са изложени на по-голям риск от COVID-19, защото замърсяването на околната среда може да отслаби имунната система.
В началото на тази година Милано забрани придвижването на персонални коли в неделя в границите на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР