Милан записа 3-та последователна победа с резултат 1:0 във всички

...
Милан записа 3-та последователна победа с резултат 1:0 във всички
Коментари Харесай

Милан пречупи Монца, Антов не игра

Милан записа 3-та поредна победа с резултат 1:0 във всички шампионати.

Този път „ росонерите “ надделяха като посетители Монца в мач от 23-ия кръг на италианската Серия А.

Българският национал Валентин Антов остана запаса за домакините, които изгубиха след попадение на Жуниор Месиас преди почивката.

Двата тима удариха по 1 греда, а след триумфа Милан събра 44 точки и се изравни с градския противник Интер на второто място във краткотрайното класиране, въпреки и с мач повече.

Съставът на Монца е 10-ти с 29 точки в своя актив.

Домакините имаха две отлични благоприятни условия за гол още при започване на мача, само че Татарушану отрази удари на Чурия и Петаня. В идващите минути " росонерите " взеха самодейността, а в 19-ата минута гредата избави Монца след шут на Рафаел Леао.

В 25-ата минута португалецът още веднъж насочи удар, който Ди Грегорио не съумя да улови. Топката се озова в Браим Диас, който също насочи удар, само че този път вратарят се намеси уверено и избави.

Третата опция пред Милан докара до гол. Жуниор Месиас се оказа на стрелкова позиция и насочи неспасяем удар за 0:1.

Монца съумя да сътвори нещо по-интересното пред вратата на Татарушану едвам в 51-ата минута, само че румънският вратар избави удара на Петаня. Три минути по-късно Бириндели изиска дузпа след прикосновение с Ернандес, само че вместо това получи жълт картон за симулация.

В 57-ата минута Ернандес се озова самичък против Ди Грегорио, съумя да го трансферира, само че не уцели рамката на вратата. В 71-ата минута подъл шут на Чурия срещна гредата, след което се отби в тялото на Татарушану, само че излезе в корнер.

До края нови попадения не паднаха и по този начин Милан реализира трета поредна победа след триумфите над Тотнъм и Торино, също с по 1:0.

По-рано денем Болоня победи трагично като посетител Сампдория с 2:1 в първия дуел от съботната стратегия на Калчото.

Попадение на Рикардо Орсолини в първата минута на спомагателното време с удар в горния ляв ъгъл след асистенция на Никола Моро обезпечи триумфа в интерес на " червено-сините ".

Преди това, в 27-ата минута, Роберто Сориано даде задатък за гостите след подаване на Муса Бароу.

В 68-ата минута Абделхамид Сабири изравни от дузпа, отсъдена за нарушаване на Джон Лукуми в наказателното поле. Само три минути по-късно основният арбитър Масимилиано Ирати отсъди нов 11-метров углавен удар в интерес на домакините, само че този път Сабири не съумя да осъществя от бялата точка.

Болоня се намира на седмо място в Серия А с актив от 32 точки, до момента в който Сампдория заема 19-та позиция със единствено 11 пункта и има заплаха да загуби елитния си статут след седем следващи дуела без победа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР