Милан постигна лесен успех като гост срещу Емполи с 3:0

...
Милан постигна лесен успех като гост срещу Емполи с 3:0
Коментари Харесай

Милан с класика на ходом

Милан реализира елементарен триумф като посетител против Емполи с 3:0 в мач от 19-ия кръг на Серия А. Попаденията за " росонерите " бяха дело на Рубен Лофтъс-Чийк, Оливие Жиру от дузпа и Шака Траоре.

С успеха Милан събра 39 точки и се намира на 3-ото място в таблицата, до момента в който Емполи е 19-ти с 13 пункта.

Отборът на Стефано Пиоли поведе в 11-ата минута. Рафаел Леао откри Рубен Лофтъс-Чийк на добра позиция в наказателното поле, а британският полузащитник нямаше по какъв начин да пропусне.

11 минути по-късно Тео Ернандес направи прекрасен пробив и стреля от границата на пеналтерията, само че Елиа Каприле се намеси без необикновен проблем.

В 30-ата минута Милан получи правото да извърши дузпа. Юсеф Малех игра с ръка в наказателното поле. Това не беше видяно от основния арбитър Федерико Ла Пенна, само че след намесата на ВАР се стигна до 11-метров углавен удар. Зад топката застана Оливие Жиру, който означи за 2:0.

Седем минути след старта на втората част Леао и Лофтъс-Чийк още веднъж комбинираха добре. Англичанинът стреля от границата на наказателното поле, само че ударът му бе неакуратен.

В 62-ата минута Кристиан Пулишич бе открит във вратарското поле, само че вратарят на домакините сподели добър инстикт и мазета топката в ъглов удар.

Третият гол за Милан падна в 88-ата минута. Пулишич откри Шака Траоре в пеналтерията, а 19-годишният футболист прати топката в мрежата.

За " росонерите " следва мач от Купата на Италия против Аталанта, до момента в който Емполи е напълно фокусиран върху шампионата, където идващият мач е против Верона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР