Милан постигна изключително важна победа в битката за Скудетото, след

...
Милан постигна изключително важна победа в битката за Скудетото, след
Коментари Харесай

Милан спечели в Неапол и поведе в класирането

Милан реализира извънредно значима победа в борбата за Скудетото, откакто завоюва гостуването си на своя директен съперник Наполи с 1:0 в конфликта посред им от 28-ия кръг на Серия " А ". В воин за „ росонерите “ още веднъж се трансформира Оливие Жиру, който след двата гола против Интер, този път вкара първото си попадение с екипа на отбора отвън Милано, оказало се победно в този основен дуел. Така неговият отбор си отмъсти за домакинската си загуба с 0:1 от Наполи и в същото време за първи път от 1981-ва година насам завоюва две следващи турнирни визити в Неапол.

Треньорът на Наполи Лучано Спалети предприе единствено една смяна в стартовите си 11 след триумфа с 2:1 над Лацио. Тя беше обвързвана със Станислав Лоботка, който зае мястото на Диего Деме. Виктор Осимен още веднъж водеше офанзивата, като той беше подпомаган от Матео Политано, Пьотър Желински и Лоренцо Инсиние.

От своя страна Стефано Пиоли обаче направи цели четири промени в своя състав след нулевото реми в дербито с Интер за Купата на Италия. Контузеният капитан Алесио Романьоли беше сменен от Пиер Калюлю, до момента в който отпочиналият Давиде Калабрия се завърна като титуляр за сметка на Алесандро Флоренци. Сандро Тонали, който беше осъден в предишния мач, също стартира от първата минута вместо Раде Крунич и по този начин Франк Кесие действаше като плеймейкър. Последната смяна беше на десния фланг, където Жуниор Месиас беше предпочетен пред Алексис Салемакерс. Жиру още веднъж получи отговорността да бъде централен нападател, до момента в който Златан Ибрахимович остана на пейката.

На стадион " Диего Армандо Марадона " домакините владееха повече топката, само че " росонерите " бяха по-опасни в офанзивата, като насочиха седем точни удара към противниковата врата и осъществиха един от тях посредством Жиру малко след началото на втората част. До края не паднаха повече голове и Милан записа 18-ти триумф от началото на сезона, като отборът води в класирането с 60 точки, две повече от втория Интер, който е изиграл мач по-малко. Наполи е на трета позиция с 57 точки и еднакъв брой мачове с водачите.

В различен мач от предходната вечер Ювентус продължи с положителните си резултати в последните седмици, откакто победи Специя с 1:0 вкъщи. " Бианконерите " са на четвърто място в подреждането с актив от 53 точки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР