Миксовете регенерират генома за по-малко от седмица при бозайници, можем

...
Миксовете регенерират генома за по-малко от седмица при бозайници, можем
Коментари Харесай

Професор от Харвард разработи 6 коктейла, които подмладяват клетките

Миксовете регенерират генома за по-малко от седмица при бозайници, можем да върнем часовника на старостта, уверен е Дейвид Синклер
Проф. Дейвид Синклер от Харвардския университет и екипът му са създали 6 " коктейла ", които подмладяват клетките. Затова в своя научна публикация те уверено настояват, че процесът на стареенето сполучливо може да бъде спрян и часовникът да тръгне в противоположна посока.

Това излиза наяве от туит на професора, чиито почитатели в обществената мрежа са над 400 хиляди души. По време на опитите с бозайници е потвърдено, че може да се възстановят моделите на генериране на ДНК, присъщи за младите организми, без да се губи клетъчната еднаквост. 

Благодарение на прецизния разбор, учените сполучливо разграничават новите от стареещите кафези. На тази база създават шестте " коктейла ", които за по-малко от седмица са възстановили юношески профил на транскрипцията в целия геном. 

" По този метод може да се реализира подмладяване посредством превръщане на възрастта освен посредством генетични, само че и посредством химически средства ", показва екипът на проф. Дейвид Синклер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР