Микровълни и ултразвук хвърлят в паника US дипломати и разведкиСлужители

...
Микровълни и ултразвук хвърлят в паника US дипломати и разведкиСлужители
Коментари Харесай

Хаванският синдром - новият кремълски кошмар на Америка

Микровълни и ултразвук хвърлят в суматоха US дипломати и разведки
Служители на секретното отделение “29155 ” щъкат из Шенген като туристи

Опасните “акустични оръжия ” били поверени на сътрудници на съветското военно разузнаване

От 2015 година насам десетки дипломати и сътрудници на специфичните служби на Съединени американски щати са били изкарани от строя в разнообразни елементи на света след лични съветски офанзиви против тях, осъществени с топсекретно акустично оръжие, биха паника западни медии.
Според всички тях въпросното оръжие употребява микровълни и ултразвук, като предизвиква това, което към този момент е необятно известно в медицинските среди като Хавански синдром. Става дума за ненадейно заболяване, което поврежда съществено мозъка и слуховия уред, провокира мощно главоболие, гадене, загуба на равновесие, дълготрайно бодърствуване, в някои случаи даже води до глухота на едното ухо. Болестта получава кубинското си име откакто през 2016 година двайсетина дипломати и разведки на Съединени американски щати и Канада стартират внезапно да се оплакват от изредените признаци в столицата на островната страна.

Медиите оповестиха още, че с новото скрито оръжие на Кремъл нормално боравят офицери от прословутото отделение “29155 ” на съветското военното разузнаване (ГРУ) - същите, които били отровили преди време в Обединеното кралство с новичок някогашния си колега-дезертьор Сергей Скрипал.

Италианският в. “Ла Стампа ” сипа бензин в жаравата на завихрящата се шпионска шумотевица, откакто написа, че множеството от настоящите из Европа с “акустичните пушкала ” сътрудници на ГРУ имали италиански визи. Те най-често се представяли за туристи и се придвижвали свободно за задачите си из шенгенското пространство, влизайки в него през някое от летищата на Апенините. Разследващият уебсайт “Инсайдър ” пък посочи, че през Италия били минали чиновниците от страховитото отделение “29155 ”, които били поразили и травматизирали през последните години американски дипломати и разведки след акции във Франкфурт, Виена, Женева и Берлин. Сайтът напомни, че водачът на триото-отровители на Скрипал и щерка му - служителят на ГРУ Сергей Вячеславович Федотов, бил влезнал в Шенген през Милано с помощта на многократна италианска виза. Такава имал и заместник-командирът на поделението на ГРУ Андрей Аверянов, който също летял постоянно от Москва до Милано, след което “потъвал ” в Западна Европа за задачите си.

Паспорти с визи, ударени от посолството на Рим в Москва, имали и двама потвърдени причинители на Хавански синдром, които употребявали постоянно Италия като надеждна и необятно отворена врата за влизане в Европейски Съюз. Но с изключение на в Европа, съгласно в. “Република ”, съветските военни разузнавачи били осъществили нападения с непричиняващите гибел, само че свръхопасни за здравето акустични оръжия, в Белград, Тбилиси, Ханой, Шанхай и други столици или огромни градове.

В. “Ла Стампа ” показва, че макар събраните доказателства за ужасния призрачен сън, с който Кремъл тероризира дипломатите и тайните сътрудници на Америка, към този момент формален Вашингтон показвал “подчертано отвращение ” да приказва за случаите на Хавански синдром измежду негови хора. Независимо от обстоятелството, че болестта било довело до избрана степен на неработоспособност много дипломатически чиновници и сътрудници на специфичните служби, които са били принудени да изоставен работа - да вземем за пример изуменият в московски хотел щатен помощник на Централно разузнавателно управление на САЩ Марк Полимеропулос.

Обяснението на “подчертаното отвращение ” на американската администрация да приказва за акустичния съветски гнет, съгласно “Ла Стампа ”, може да се крие във обстоятелството, че потвърденото физическо нахлуване против американски дипломати и сътрудници е еквивалентно на акт на война и може да бъде считано за “casus belli ”. Или другояче казано за “повод за война ”, да докара до непредвидими последици, в случай че Вашингтон признае, че американците по света са били физически атакувани от чиновници на съветското разузнаване.

Друга допустима причина за “мълчанието ” - напълно хипотетична, само че евентуална, била тази, че Съединени американски щати, които от дълго време разработвали “акустични оръжия ”, може би също ги употребяват, с цел да обезвреждат чиновници на геополитическите си съперници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР