Микаела де Принс е световноизвестна балерина, която е играла с

...
Микаела де Принс е световноизвестна балерина, която е играла с
Коментари Харесай

В сиропиталището я наричаха детето на дявола: как двойка осинови нежелано момиче, което израсна и стана световноизвестна балерина

Микаела де Принс е световноизвестна балерина, която е играла с Бостънския балет и даже е взела участие в музикални видеоклипове на Бионсе и Мадона. Тя стана известна с помощта на усърдието си и поддръжката на двама любящи хора – нейните осиновители, които постоянно имаха вяра в нея.

Но макар обстоятелството, че нейната история има благополучен край, подобен излаз беше малко евентуален. Днес бихме желали да прочетете увлекателната история за живота на Михаела и да се вдъхновите от нейния път към триумфа.

Животът на Михаела преди осиновяването беше надалеч от еднорози и дъги

Михаела е родена в Сиера Леоне през 1995 година Родителите й я кръстиха Мабинти, само че откакто починаха, чичо й изпрати момичето в сиропиталище, където то стана просто номер.

В изявление Михаела си спомня живота си в сиропиталището: „ Дадоха ни номера от 1 до 27. Номер 1 беше обичаното дете в приюта, а номер 27 беше минимум обичаното дете. “ Михаела беше 27-а. Тя страда от рядкото кожно заболяване витилиго и защото била друга от другите, в дома за сираци я наричали детето на дявола.

Самотата на едно момиченце беше осветена от най-близкия й другар. Тя също се споделяше Мабинти и беше номер 26 в сиропиталището.И двете девойки обичаха да пеят, да се показват за хора и да описват какъв би бил животът им, в случай че бъдат осиновени.

Изведнъж животът й се преобрази по баснословен метод.

Междувременно жена на име Илейн Де Принс, която живееше в Ню Джърси, мечтаеше да осинови осиновено дете от Африка. Тя планираше да осинови приятелката на Микаела Мабинти, само че преди да отиде да вземе бебето, имаше малко комплициране, което подпечата ориста на Микаела.

Илейн Де Принс си спомня: „ Обадиха ми се от организацията за наставничество. Те споделиха: „ Кое желаете да осиновите? Имаме две от тях. ”

Ето по какъв начин Илейн научи, че друга Мабинти е била изоставена от 12 фамилии поради положението на кожата си. Жената незабавно решила да осинови и двете девойки.

Илейн в никакъв случай няма да не помни първата си среща с Михаела, защото тя беше извънредно скептична. „ Тя стоеше там, скръстила ръце на гърдите си, доста ядосана. Мисля, че чакаше нов отвод “, споделя Илейн.

Осиновителите на Микаела станаха нейни герои

Дори по време на живота си в сиропиталището Михаела един път видяла фотография на балерина във вестник и останала изцяло възхитена. От този миг нататък тя питая фантазията си да стане професионална танцьорка.

Когато момичето дойде в къщата на приемните родители, тя сподели на майка си Илейн, че мечтае да има пантофки като същинска балерина. Илейн била толкоз трогната от думите на Михаела, че дала обещание на момиченцето, че един ден ще стане танцьорка.

Животът на Михаела стартира да се усъвършенства, само че първоначално тя към момента се опасяваше да не бъде отхвърлена и даже спеше на лампата. Любовта и грижите на приемните родители обаче излекували сърцето й, тя намерила мир в душата си и почнала да прави опити да се приближи до фантазията си.

Михаела стартира да работи интензивно, с цел да сбъдне съкровената си фантазия и това се отплати

Накрая, когато Михаела се почувства комфортно на ново място, тя стартира съществено да се занимава с хореография, възнамерявайки да стане професионална балерина. Момичето разбра, че ще се сблъска с компликации.

Тя беше доста загрижена за витилигото си. Преди първото си осъществяване тя помоли майка си да й каже дали вижда петна от мястото си в публиката.

Илейн си спомня: „ Казах:„ Не, не в действителност. Петната приличаха на баснословен прахуляк. И тя споделя: „ О, добре. Така че мога да бъда професионална балерина.

До 17-годишна възраст тя става най-младата балерина, която извършва в Harlem Dance Theatre в Ню Йорк. По-късно е призована в Националния балет на Холандия, а в този момент назовава Амстердам собствен дом. Мечтата й се сбъдна, само че Михаела схваща, че в доста връзки тя самата е заслужила този триумф.

„ Знаеш ли, това въобще не е приказка. Отнема доста работа. Мнозина би трябвало да се жертват, да търпят болежка. Но обичам да извършвам ”, споделя тя.

Момичето желае нейната история да служи като мотивация за мнозина

Михаела има модел за подражателство – една от първите чернокожи примабалерини на Америка на име Лорън Андерсън. Наскоро Михаела написа автобиография, в която описа историята на живота си, а Мадона изяви предпочитание да направи филм за млада балерина. Певицата призна, че откакто научи за ориста на момичето, тя се зарадва.

Обявявайки проектите си да режисира кино лентата, Мадона написа: „ Историята на Майкъла резонира надълбоко в мен като креативна персона и деятел, изправен пред неволи. Имаме неповторимата опция да хвърлим светлина върху Сиера Леоне и да позволим на Микаела да бъде гласът на всички сираци, с които е израснала. За мен е чест да съживя нейната история. ”

Какво в живота на Михаела те въодушеви най-вече? Познавате ли други хора, които са съумели, макар че са имали доста мъчно детство?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР