Мик Шумахер може да направи своя дебют по време състезателен

...
Мик Шумахер може да направи своя дебют по време състезателен
Коментари Харесай

Синът на Михаел Шумахер може да направи дебют във Формула 1

Мик Шумахер може да направи своя дебют по време спортен уикенд във Формула 1 по време на първата свободна подготовка преди Гран При на Тоскана тази седмица, това сочат клюки в немските медии.

Според тях, синът на седемкратния международен първенец, който през предишния уикенд на „ Монца “ завоюва своята първа победа за сезона във Формула 2 ще седне в болид или на Haas, или на Alfa Romeo като това към момента не е конкретизирано.

През предходната година Шумахер, който е част от академията за млади водачи на Ferrari, взе присъединяване в два тестови дни по време на сезона в Бахрейн, като в един от тях седна в болида на Alfa Romeo, а във втория в този на Ferrari.

Според медиите в Германия, това присъединяване на Шумахер по време на свободната подготовка на „ Муджело “ ще е като генерална подготовка за неговия евентуален дебют в международния шампионат през идната година, стига той да се показа добре и да приключи уместно сезона във Ф2. В него след провеждането на 2/3 от кръговете за сезона германецът е на втора позиция в генералното класиране с закъснение от шест точки по отношение на Калъм Илот и води с три пред Роберт Шварцман. Интересното е, че Илот и Шварцман също са част от академията на Ferrari и също се борят за евентуално пилотско място в Haas или Alfa Romeo през идната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР