Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски,

...
Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски,
Коментари Харесай

Киев: С предложението за преговори Русия не търси мир

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски, сподели пред съветската опозиционна медия " Медуза ", че Киев не има вяра в готовността на Кремъл за действителни договаряния, цитира думите му съветската работа на Би Би Си.

Малко преди официалното известие за изтеглянето на съветските военни от Херсон, изданието написа, че Кремъл вижда тази стъпка освен като военна нужда, само че и като покана за договаряния. Подоляк обаче назова възможни преговори до цялостното евакуиране на войските от цялата територия на Украйна  " фиктивни ".

" Опитът да се изтъргуват фиктивни договаряния, а в реалност да се фиксират ултимативни претенции, е или метод да се " фиксират " най-малко някои териториални придобивки за Русия, или метод да се получи оперативна пауза за няколко месеца, с цел да се прегрупират и обучат мобилизираните и не престават да нападат нашите територии, или да забавят неизбежното проваляне във войната, пробвайки се да продължат да изнудват за това или това ", сподели Подоляк пред " Медуза ".

" Защо би трябвало да влезем в тази игра в този момент? Украйна продължава контранастъплението, има тактическа и стратегическа самодейност и малко по малко освобождава своите територии. Като оферирате договаряния и помирение, Вие ни оферирате да спрем? Това би било прекомерно огромен подарък за страната окупатор! " - сподели Подоляк. Според него договарянията са вероятни единствено когато Русия напусне окупираните украински територии.

Той препотвърди позицията на украинския президент Володимир Зеленски, който по-рано съобщи, че договарянията са вероятни, в случай че бъде възобновена териториалната целокупност на Украйна и Русия компенсира вредите, нанесени вследствие на съветската експанзия.
ТЕМА преди 4 часа 782 преди 19 часа 4550 преди 19 часа 1572
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР