Михаил Самус, заместник-директор по международните въпроси към Центъра за военни

...
Михаил Самус, заместник-директор по международните въпроси към Центъра за военни
Коментари Харесай

Герасимов получи последния шанс: Eксперт прогнозира какви стъпки ще предприеме Русия във войната

Михаил Самус, заместник-директор по интернационалните въпроси към Центъра за военни проучвания и разоръжаване, счита, че съветският деспот Владимир Путин се готви за продължителна война против Украйна. Той още веднъж е сложил нереалистични задания на новия пълководец на окупаторите в Украйна Валерий Герасимов, като му е дала финален късмет да измие позора от несполучливата съветска инвазия, предава 

Както означи специалистът в ефира на телевизионния канал FREEDOM, Путин би желал да промени военно ситуацията на фронта в границите на шест месеца, да овладее стратегическата самодейност и някъде към средата на годината да завоюва и удържи това, което може.

„ Първо като резервира, или като окупира нови територии по-късно, заради обстоятелството, че последните калкулации демонстрират, че  икономическата обстановка в Русия ще се утежнява пагубно. Защото след въвеждането на петролното и газовото ембарго се надявам да бъде въведено и нуклеарното ембарго, тази година Русия ще понесе по минимални оценки може би $100 милиарда. Това е цялостен един съветски бюджет за защита. Следователно втората половина на годината ще бъде стопански доста сложна за Путин и той би трябвало по някакъв метод, до момента в който има време и до колкото може, да употребява тези шест месеца повече за военни интервенции в Украйна “, изяснява Самус.

Според него, макар тези прогнози, би било доста добре Украйна да организира своята настъпателна интервенция, с цел да разбие проектите на Путин и да сътвори такава обстановка, че съветският деспот да бъде заставен просто да напусне територията на Украйна доникъде на годината, да бъде изолиран в Русия.

Самус разяснява и новата задача, която Путин сложи на Герасимов - да превземе Донбас до март тази година.

Превод със съкращения: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР