Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на президентската канцелария, смята, че

...
Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на президентската канцелария, смята, че
Коментари Харесай

Украйна няма да се съгласи на замразяване на конфликта

Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на президентската канцелария, счита, че войната в Украйна не може да продължи с години и изключва разновидността за заледяване на спора.

" Тази война не може да се проточи с години - въз основата на ресурсите на страните това е невероятно ", декларира Подоляк в изявление за " Медуза ".

Украйна има възходящи ресурсни благоприятни условия, въпреки и тя да не получава някои съставни елементи за водене на война, само че ще ги получава с все по-бързи темпове, тъй като военно-промишлените комплекси на Украйна и нейните сътрудници работят все по-интензивно.

Забавянето на темповете на доставка и произвеждане е обикновено, защото преди войната никой не е произвеждали десетки хиляди снаряди месечно, само че в този момент към този момент както Украйна, по този начин и нейните съюзници имат напълно друга визия за потребностите на военнопромишления комплекс и сигурността. Сега обаче се приготвя нужния размер въоръжение, изяснява Подоляк.

Успоредно с това ресурсите на Русия последователно понижават. Войната е доста скъпа, а Русия е затруднена от санкционния режим да закупува консумативи и елементи, с цел да създава спомагателни високопрецизни оръжия.

Според Подоляк замразяването на спора е пожеланият сюжет за Русия, защото през днешния ден тя не може да окупира напълно украинската територия. " Но аз не виждам капацитет тази война да се трансформира в замразен спор. Защото за Украйна това би означавало завършек на съществуването на страната. "

Ако Русия упорства на този сюжет, тя по-късно ще продължи да милитаризира и модернизира армията си.

" Ние сме наясно до какво може да докара това. И сигурно след 500 дни война не сме толкоз глупави, че умишлено да се съгласим ", сподели той.

В изявлението Подоляк изяснява, че и сега протича първата фаза от украинското контранастъпление, което има за цел да пречупи построената сериозна съветска защита, която е на разнообразни ешелони.

" Да, нужни са ни ракети с огромен обхват - с цел да ударим логистиката. Липсва ни въздушен съставен елемент - изтребители за отразяване на съветските балистични ракети (S-300 и S-400) и тактическа авиация. Липсват щурмови самолети, които в този момент са фундаментално нужни и ще разрешат да се отреже самобитна междина в съветската защита. И най-после, има продължителен дефицит на тежкокалибрени муниции. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР