Михаил Атанасов е треньор на българските юноши и девойки на

...
Михаил Атанасов е треньор на българските юноши и девойки на
Коментари Харесай

Михаил Атанасов за българското представяне на Ролан Гарос: Надявам се, че всички ще успеят да покажат потенциала си

Михаил Атанасов е треньор на българските юноши и девойки на Ролан Гарос. За уеб страницата на Българската федерация по тенис Атанасов разяснява българското показване от първия ден на шампионата.

„ Убедително начало за нашите състезатели. Това ни дава вяра за едно доста добре показване на Ролан Гарос. Надявам се, че всички ще съумеят да покажат капацитета си. Виждам, че са доста добре готови и това ни дава мотив за оптимизъм ", съобщи Атанасов.

Той разяснява, че Ива Иванова е дала съвършен старт на българските тенисисти на Откритото състезание на Франция.

" Тя стартира доста добре мача и завоюва пет следващи гейма от 0:1 до 5:1. Показа самочувствие и добра убеденост в играта си. Игра доста солидно от дъното на корта и през цялата среща водеше играта и доминираше ", изясни наставникът.

Атанасов даде висока оценка и на представянето на Адрияно Дженев. " Адрияно Дженев също стартира доста безапелационно и поведе с 4:0 против Густаво Алмейда от Бразилия. След това имаше дребни усложнения, само че завоюва първия сет с 6:4. Във втората част Адрияно стартира да играе доста по-освободено и безапелационно съумя да затвори мача ", съобщи треньорът на националите ни.

" За страдание Росица Денчева загуби от Соня Жиенбаева от Германия. Роси не стартира добре срещата и имаше пасив от 0:3 и 2:5. След това Роси сподели страховит темперамент и съумя да изравни за 5:5, а по-късно пропусна и две точки с цел да пробие за 6:5. Трябва да отбележим, че при 4:5 Денчева съумя да отрази и сетбол. За страдание тя загуби първия сет с 5:7. Във втората част Росица имаше преднина от 3:1, само че позволи поврат ", разяснява Атанасов.

Днес Илиян Радулов ще изиграе първата си среща на сингъл против Алексей Панарин от Русия.

Вчера Илиян организира две доста потребни тренировки с Григор Димитров и италианеца Лоренцо Музети. Също през днешния ден Ива Иванова ще изиграе мача си от втория кръг против Франческа Паче от Италия.

По-късно третите сложени на двойки Дженев и Радулов ще играят против американския тандем Лърнър Тийн и Александър Разеги.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР