Мигрантският натиск по границата ни с Турция е безпрецедентен. Това

...
Мигрантският натиск по границата ни с Турция е безпрецедентен. Това
Коментари Харесай

Рекорд! По 1800 бежанци на ден атакували границата с Турция

Мигрантският напън по границата ни с Турция е невиждан. Това разгласи шефът на основна дирекция „ Гранична полиция ” гл. комисар Росица Димитрова пред БНР.

" Предотвратените опити на българската граница, на българо-турската граница за една седмица през месец септември се равняват на предотвратените опити за прекосяване за цялата 2020-та година. Предотвратените опити за прекосяване на българо-турската граница през предходната седмица са повече, в сравнение с предотвратените опити през цялата 2019-та година " - сподели в изявление за Нова телевизия шефът на Гранична полиция Росица Димитрова.

От своя страна министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев изясни, че мигрантският напън по границата ни спада. Ако при пика опитите за нелегално навлизане на територията на страната са били 1600 души на денонощие, в този момент те са спаднали до 600.

Демерджиев разяснява задържането на мигранти на автомагистрала " Тракия " във вчерашния ден и прикани за законодателни промени, свързани с по-тежки санкции за трафикантите:

" Гонката е провокирана от това, че в " Порше кайен ", забележете, в един първокласен автомобил, са качени 10 индивида и те са транспортирани през автомагистралата, с цел да доближат границата със Сърбия. Управлявал го е естонски жител, което е неуместно, и тук е ред да молим към Народното събрание.

Това, че не са криминализирани много огромна част от действията, свързани с сходен незаконен трафик, води до това хора от цяла Европа - съвсем няма българи измежду тези, които транспортират мигранти - да идват тук, да правят тази активност и ние да се борим с тях по една-единствена причина - че нямаме задоволително тежки санкции " - сподели вътрешният министър Иван Демерджиев по време на състезанието за пътен служител на реда на годината. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР