Мигрантската криза в Европане само не е приключила, но и

...
Мигрантската криза в Европане само не е приключила, но и
Коментари Харесай

Йотова: България не е готова за нова мигрантска вълна

Мигрантската рецесия в Европа освен не е завършила, само че и ще се ускорява, а страната ни не е подготвена да поеме нова солидна мигрантска вълна, тъй като потенциалът на бежанските центрове се запълва доста бързо.

Това сподели в Троян вицепрезидентът Илияна Йотова, представена от БНР.

Тя прикани страната ни да е настоятелна за промени в европейското законодателство във връзка с мигрантите.

" България е външна граница на Европейския съюз. Отдавна нашата дипломация трябваше да бъде по-амбициозна и доста по-агресивна и да упорства да се одобри най-сетне уместно и съответно европейско законодателство за отбрана на външните граници на Европейски Съюз, част от които сме ние ", съобщи вицепрезидентът.

Йотова акцентира още, че хората които живеят по южната граница, са в заплаха всеки ден, защото не доближава ресурсът, оградата е компрометирана, тежък проблем са и каналджийските мрежи, а въпреки това бежанските центрове у нас се пълнят бързо.

" В такава обстановка нормално европейските институции предлагат да се разкриват нови такива центрове. Трябва да бъдем извънредно деликатни, тъй като не сме подготвени за такава обстановка несъмнено ".

Припомняме, че през днешния ден вкараха отчасти бедствено състояние в общините Хасково, Ямбол и Бургас поради мигрантския напор.

Бедственото състояние се вкарва до 12:00 ч на 29 септември 2022 година

Мотивът за оповестяване на отчасти бедствено състояние в двете Хасковски общини е усложняваща се конюнктура от засиления мигрантски напън по българо-турската граница в пограничните региони.

Целта е да се опази живота на всички, както и да няма обилни вреди на имуществото на популацията и на стопанската система на страната, както препятстване настъпването на обилни последствия за околната среда, се споделя в прессъобщение.

Според вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев, който извърши инспекция на място, 50 % от машините, участващи в битката с незаконния трафик непрекъснато са в ремонт , за който отиват доста средства.

" За да можем да се оправим с мигрантската вълна, която нараства всекидневно, би трябвало да имаме обезпечени условия за напредване на нашата техника на терен. Това все още това е невероятно. До две седмици имаме подготвеност да стартираме ремонта на тези пътища ", съобщи Демерджиев.

Друга мярка с незаконният трафик по границата ще е взаимният патрул на чиновници на " Гранична полиция " и горските.

По думите на вътрешния министър инспекцията след случая в Бургас, при който починаха двама служители на реда към момента не е завършила. Следващата седмица ще има разбърквания на чиновници по върховете на локалните служби.

Според военния министър Димитър Стоянов /News.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР