Мигранти са отвлекли търговски кораб край бреговете на Либия и

...
Мигранти са отвлекли търговски кораб край бреговете на Либия и
Коментари Харесай

Мигранти завзеха търговски кораб в опит да се доберат до Европа

Мигранти са отвлекли търговски транспортен съд край крайбрежията на Либия и плават с него към Малта, осведоми БГНЕС. Над 100 души, които били избавени от екипажа на плавателния съд от водите на Средиземно море, лишили ръководството, откакто разбрали, че екипажът желае да ги върне в Либия.
Малта разгласи, че няма да допусне кораба в свои териториални води, а вътрешния министър на Италия Матео Салвини назова мигрантите " пирати ", които щели да видят Италия " единствено през телескоп ".
Случаят идва в деня, в който Европейския съюз разгласи, че стопира патрулите на военни кораби на страните членки в Средиземно море, което беше направено по искане на Италия. Напоследък, задачата на военните кораби, която в началото беше да оказва помощ на мигрантите, които се пробват да пресекат морето с несъответствуващи плавателни съдове, се промени доста. Броят на хората, опитващи да преминат в Европа по вода, спадна след договарянето на противоречива договорка сред Европейския съюз и Либия. В резултат корабите по-скоро преследваха мрежата от трафиканти на хора, оперираща в района.
Конкретният случай е необикновен, като местонахождението на комерсиалния транспортен съд Елхиблу не е известно. Флотът на Малта разгласи, че опитите да се откри връзка с капитана са били несполучливи. Малтийските военни споделиха, че наблюдават случая и са готови за всевъзможни разновидности.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР