Мидите са идеален вариант, ако искате да приготвите нещо бързо

...
Мидите са идеален вариант, ако искате да приготвите нещо бързо
Коментари Харесай

Да приготвим миди бързо и лесно

Мидите са съвършен вид, в случай че желаете да приготвите нещо бързо и елементарно за вечеря. Подходящи са даже и при посрещането на посетители, стига да сте сигурни, че те обичат морски деликатеси.

На мнозина им е писнало да бъдат посрещани с обичайните пържоли, кюфтета и кебапчета, поднесени с гарнитура от картофи.

В същото време мидите, изключително в случай че са почистени добре, могат да бъдат употребявани даже и натурални, поръсени с малко сол, а времето за приготвянето им лишава единствено няколко минути. Ето какво би трябвало да знаете в тази тенденция:

1. Когато избирате миди, постоянно гледайте те да са добре затворени, което ненапълно подсигурява, че са пресни. След като мидите бъдат закупени от магазина, те незабавно би трябвало да се слагат в студена вода, да се изчистят от водораслите и да се отстрани израстъкът, който ще видите, че се подава от тях.

Това става с едно внезапно придвижване на ръката. След това ги измийте още веднъж с няколко води. Така към този момент можете да преминете към термичната им обработка.

2. Най-лесният вид да извършите миди е като ги сложите в задоволително огромен съд дружно с малко подсолена вода (не повече от 2- 3 пръста) и ги кипнете.

Те са подготвени сега, в който се отворят. Водата се отцежда и мидите се сервират в купа. Можете да ги подправите с малко свеж копър, черен пипер и лимонен сок.

 Миди с доматен сос

3. Ако разполагате тъкмо с 2 минути повече време и съответните артикули, можете да задушите мидите в бяло вино и да ги подправите с чесън и масло. Това става като вместо вода сложите на дъното на съда бяло вино, към което също сте прибавили сол.

След като мидите се отворят прибавете към тях няколко ситно нарязани скилидки чесън, масло, ситно нарязан копър и в случай че е належащо още сол. Разтръскайте добре съда без да премахвате капака, до момента в който маслото се разтопи. Поднесете мидите дружно с резенчета лимон.

4. Ако не разполагате с бяло вино, масло и свеж копър, можете елементарно да ги замените надлежно с бира, зехтин и свеж магданоз. Като подправки пасват също по този начин и пресният риган и босилек.

5. Много вкусни стават и мидите, заляти с червен сос, подготвен от настъргани домати, ситно нарязан лук и чесън, които са задушени в зехтин и към които се прибавят подправки по избор. След като мидите се отворят, върху тях се изсипва сосът и те са подготвени за поднасяне.

Вижте няколко неустоими предписания за миди: Миди Натюр, Задушени миди с чесън и подправки, Миди в марината, Пържени миди с бекон.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР