Microsoft периодично актуализира принудително Windows на потребителските компютри. Това е

...
Microsoft периодично актуализира принудително Windows на потребителските компютри. Това е
Коментари Харесай

Microsoft принудително ще актуализира съвместимите компютри до Windows 11 23H2

Microsoft от време на време актуализира наложително Windows на потребителските компютри. Това е належащо, с цел да се подсигурява, че забележителна част от потребителите работят с най-новите версии на софтуерната платформа.

Сега софтуерният колос ще направи същото и с Windows 11 23H2, пуснат предходната година, който навлиза във фаза на по-широко разпространяване.

Това никога не е цялостна актуализация на операционната система. Тя обаче внася промени в ръководството на приложенията, вкарва Windows Display Driver Model 3.2 и прибавя вграден инструмент за чат в Microsoft Teams.

На страница за поддръжка Microsoft разкрива, че съвместимите компютри скоро ще бъдат наложително актуализирани до Windows 11 23H2.

„ Това автоматизирано възобновяване е за устройства, работещи с версии на Windows 11, чиято поддръжка е завършила или е към края си. “

казват от Microsoft

Това на процедура значи, че наложително възобновяване чака устройствата, които сега работят с Windows 11 21H2 и 11 22H2.

Поддръжката на Windows 11 21H2 завърши на 10 октомври 2023 година. Windows 11 22H2 ще остане настоящ до 8 октомври 2024 година. Прекратяването на поддръжката значи, че Microsoft към този момент няма да пуска актуализации за тези версии на операционните системи, в това число пачове за сигурност.

Автоматичното актуализиране до Windows 11 23H2 ще се реализира на няколко стадия.

Като част от тези старания Microsoft ще употребява технологии, основани на изкуствен интелект. За да разпознава устройствата, които са най-съвместими с надстройката и да понижи вероятността от непредвидени обстановки. Такива компютри ще бъдат обновени първи, до момента в който системите, които могат да изпитат проблеми в резултат на обновяването ще бъдат преместени в края на опашката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР