Microsoft е представила на британския регулатор по въпросите на конкуренцията

...
Microsoft е представила на британския регулатор по въпросите на конкуренцията
Коментари Харесай

Британският регулатор ще разгледа новата сделка за изкупуване на Activision от Microsoft

Microsoft е показала на английския регулатор по въпросите на конкуренцията нова договорка за придобиване на колоса в региона на видеоигрите Activision Blizzard, заяви CMA.


Органът за защита на конкуренцията и пазарите (CMA) съобщи, че е " почнал нова фаза 1 на следствие на нова преструктурирана договорка от страна на Microsoft за закупуване на Activision ", откакто през април блокира предходния вид на договорката.

Microsoft насочи оферта за Activision Blizzard при започване на предходната година в блян да сътвори третата по мярка на приходите компания за игри в света след китайската Tencent и японския производител на PlayStation Sony.

Сделката на стойност 69 милиарда $ обаче се сблъска със сериозен надзор от страна на антитръстовите регулатори.

В изказването на CMA се споделя, че новата договорка следва потвърждението на регулатора, че " първичната договорка ще бъде блокирана, с цел да се защитят нововъведенията и изборът в облачните игри ".

Съгласно новата препоръчана договорка, „ Microsoft няма да придобие облачни права за съществуващите игри на Activision за лични компютри и конзоли или за нови игри, пуснати от Activision през идващите 15 години (това изключва Европейското икономическо пространство) ", добави CMA.

Вместо това тези права ще бъдат трансферирани на френския разработчик на игри Ubisoft Entertainment преди Microsoft да придобие Activision, се споделя в изказването.

" Това не е зелена светлина. Ние деликатно и обективно ще оценим детайлностите на преструктурираната договорка и нейното влияние върху конкуренцията, в това число в светлината на мненията на трети страни ", съобщи Сара Кардел, основен изпълнителен шеф на CMA.

Новият краен период за прегледа е 18 октомври. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР