Мичиган се очертава като класически протичащ вирус и не се

...
Мичиган се очертава като класически протичащ вирус и не се
Коментари Харесай

Ето какви вируси ще ни морят тази зима


Мичиган се обрисува като типичен протичащ вирус и не се чакат изненади. Трудно е да се каже какъв брой ще бъде интензивна епидемията. Това сподели в "Денят стартира " по Българска национална телевизия основният епидемиолог доктор Ангел Кунчев, който показа още, че човек би трябвало да бъде деликатен с грипа, тъй като е мъчно предсказуем.
По думите му не са доста хората, които имат построени антитела против вируса "Мичиган " и това му дава опция да болести повече хора, в случай че не са ваксинирани, само че няма по какъв начин да повлияе на публичния имунитет. Освен него може да ни нападна и Хонконг, който е прочут от предходната година. Според доктор Ангел Кунчев сега доминират рино вирусите, които доста разнородни с няколко десетки варианти. Няма данни за в този момент за хванати грипове в Европа и не може да се каже, че картината на Стария континент ще бъде същата като в Австралия във връзка с "Мичиган ". Обикновеният пациент не може да разпознае кой вирус го нападна. "Над 90% случаи като затруднения са тежко протичаща пневмония. Основно визира хората над 60,65 години. Наблюденията при децата най-често са бронхити и пневмонии, а най-тежка фаза под 0.1% се визира централната нервна система. Възможно е да имаме паралелна циркулация на 2 или 3 вируса. Обикновеният пациент не може да разпознае признаците. "Хонконг " се отличава с внезапно начало, висока температура и болки в мускулите. При него най-силно изразено е общо възприятие на отпаднало, потребност от отмора на легло най-малко 2,3 дни. Не визира избрана група хора. Най-засегнати са децата и хората над 60-65 год ", сподели доктор Ангел Кунчев.
Експертът отхвърли схващането, че нарасналият образец на витамин С понижава риска от вирус, а като цяло имунизациите дават най-голяма гаранция. Той акцентира още, че извънредно значимо е избягването на очевидно заболели хора, тъй като при грипа хващането може да стане доста елементарно единствено от кашлица и кихане. Според доктор Кунчев няма последна граница за имунизация, само че най-подходящи месеци са октомври и ноември. "Една ваксина защищава не повече от година, година и половина. ", сподели още той.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР