Мианмар ще започне да купува руски петрол и да плаща

...
Мианмар ще започне да купува руски петрол и да плаща
Коментари Харесай

Мианмар ще купува руски петрол, ще плаща в рубли

Мианмар ще стартира да купува съветски нефт и да заплаща за него в рубли, оповестява организация РИА Новости, като се базира на изказвания на генерала от хунтата Мин Аунг Хлаинг.
Прочетете още
" Отношенията ни се развиват позитивно ", съобщи президентът Путин след среща в границите на Икономическия конгрес във Владивосток.

Мин Аунг Хлаингсе срещна с Путин за повторно в границите на два месеца. Русия е един от дребното останали дипломатически сътрудници на Мианмар.

Русия е изпратила доста повече нефт и въглища на Индия и Китай през лятото спрямо началото на годината, до момента в който европейските страни, които обичайно разчитаха на съветската сила, понижиха внезапно покупките й в отговор на войната в Украйна, се споделя в отчет, оповестен във вторник, предава Associated Press.

Центърът за проучване на енергетиката и чистия въздух сподели, че Русия е получила около 158 милиарда евро доходи от продажбата на петрол, природен газ и въглища от февруари до август, повече от половината от които - за към 85 милиарда евро - са изнесени в Европейския съюз.

В рамките на Европейски Съюз Германия остава най-големият вносител, купувайки изкопаеми горива от Русия на стойност 19 милиарда евро през последния шестмесечен интервал.

Най-големият вносител в международен мащаб обаче е Китай, който е купил съветска сила на стойност 35 милиарда евро, сподели основаната в Хелзинки група.

Докато приходите на Русия са се нараснали, общият размер на износа е понижен с 18% в съпоставяне с момента, когато страната нахлу в Украйна, се споделя в отчета.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР