Miami Open, осминафиналАлександър Зверев – Танаси Кокинакис 6-4, 6-4Александър Зверев

...
Miami Open, осминафиналАлександър Зверев – Танаси Кокинакис 6-4, 6-4Александър Зверев
Коментари Харесай

Зверев се справи с Кокинакис и му предстои сблъсък с Рууд


Miami Open, осминафинал

Александър Зверев – Танаси Кокинакис 6-4, 6-4

Александър Зверев доближи до четвъртфиналите на Мастърс шампионата в Маями след двусетов триумф над Танаси Кокинакис. Двамата оправдаха упованията за зрелищен и завладяващ дуел, само че двата пробива, осъществени от германеца, се оказаха изцяло задоволителни за неговия успех, защото Кокинакис по този начин и не стигна до брейкпойнт.

Следващият конкурент на олимпийския първенец ще бъде Каспър Рууд, който по-рано през днешния ден отстрани Камерън Нори.

Зверев позволи единствено две двойни неточности за целия дуел и завоюва впечатляващите 89% от точките си на първи сервис (31/35). Германецът релизира единствено две от осемте си точки за пробив (25%), само че това бе задоволително, защото пред Кокинакис не се откри нито един късмет за брейк.

Австралиецът на два пъти поведе първоначално, само че Зверев не му разреши да се откъсне в резултата. Атаките на германеца с бекхенд по диагонала създаваха съществени проблеми на неговия конкурент, като това му оказа помощ да пробие и да обърне резултата, след което затвърди брейка за 4-2.

Зверев бе на път да продължи мощната си серия, само че Кокинакис отрази две точки за пробив и понижи изоставането си. Германецът възвърне разликата от два гейма, след което стигна до два сетбола, само че международният №97 завоюва подаването си и резервира интригата. Кокинакис обаче бе много неуверен на първи сервис и това даде опция на Зверев да играе по-офанзивно. Вторият подложен приключи сета със сервис гейм на нула и по този метод надви с 6-4.

Вторият сет се разви по подобен сюжет – Кокинакис завоюва първите си две подавания, само че Зверев още веднъж проби пръв и реализира поврат за 4-2. Това бе повратният миг за изхода от конфликта, защото в оставащите геймове никой от съперниците не стигна до късмет за пробив и по този начин международният №4 победи с 6-4, 6-4 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР