Miami Open, четвъртфиналКарен Хачанов – Франсиско Серундоло 6-3, 6-2Карен Хачанов

...
Miami Open, четвъртфиналКарен Хачанов – Франсиско Серундоло 6-3, 6-2Карен Хачанов
Коментари Харесай

Хачанов отстрани Серундоло и оформи полуфинал с Медведев


Miami Open, четвъртфинал

Карен Хачанов – Франсиско Серундоло 6-3, 6-2

Карен Хачанов продължи впечатляващото си показване в Маями с чиста победа над международния №31 Франсиско Серундоло. Руснакът инкасира пробив в средата на първия сет, само че след това подвигна доста равнището и откри цялостен надзор върху протичащото се на корта. По този метод Хачанов стигна до четвъртия си Мастърс полуфинал и първи от август 2019 година насам, когато игра на тази фаза в Монреал.

В борбата за място на финала международният №16 ще се изправи против своя съотечественик

Серундоло имаше минимално преимущество във връзка с уинърите (19-18), само че за сметка на това Хачанов пласира повече асове (7-2) и направи доста по-малко непредизвикани неточности (9-22). Световният №16 завоюва 81% от точките си на първи сервис (25/31) и осъществя четири от шестте си шанса за пробив (67%), до момента в който неговият конкурент оползотвори един от своите три брейкпойнта (33%).

Серундоло изглеждаше насочен към втори следващ полуфинал в Маями, откакто проби за 3-2. Впоследствие обаче грешките на Хачанов понижиха доста, като също така руснакът се приспособява по-добре към мощния вятър на Grandstand. Това му донесе два следващи пробива и триумф с 6-3 в откриващия сет.

Доминацията на Хачанов продължи и във втората част, когато той на два пъти проби сервиса на Серундоло и натрупа удобен задатък от 5-1. Аржентинецът сложи съперника си под известно напрежение, откакто завоюва седмия гейм и поведе с 15-30 в осмия, само че това не тормози третата ракета на Русия и той остана безукорен на сервис, триумфирайки с 6-3, 6-2 след 1 час и14 минути игра.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: изкуствен интелект и Григор Димитров
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР