Методи Лалов е съдия в Софийския районен съд и негов

...
Методи Лалов е съдия в Софийския районен съд и негов
Коментари Харесай

Да приемаме авторитарно законодателство и да се свършва

Методи Лалов е арбитър в Софийския областен съд и негов някогашен ръководител. Мнението му е от профила му във " Facebook ".

Крайно време е юридическите титани на мисълта, които от години прекатурват (като файл) правовия ред у нас, да ускорят законодателните промени и да елеминират всевъзможни благоприятни условия да има разкрития като

" Апартаментгейт ", " Терасигейт ", " Къщи за посетители ", " ЦУМ-гейт ", " Кумгейт " и така нататък

Както имаме конституция, съгласно която основният прокурор е всевластен, всесилен и неотговорен, по този начин да се отстранен към момента останалите на места в законодателството механизми за откриване, следствие и санкицониране на нарушавания и закононарушения от властимащите.

Не че с основни прокурори, като тези от последните десетилетия, властимащите имат особени проблеми, само че съществуването към момента на правни правила, които изискват държание, съответстващо на открити в правовите и демократични страни разбирания за положително, обикновено и заслужено, основава опция за дребното будни жители и цивилен организации да изискват наказване на тези, които са злоупотребили с властта и публичните запаси.

Вместо да си играем на фасадна правова и демократична страна,

да приемем най-накрая до дъно съответното властническо законодателство и да се свършва с тази тъга.

И българските жителите, и евроатлантическите ни сътрудници очевидно избират да са фенове на протичащото се у нас и в най-хубавия случай единствено понякога измрънкват под сурдинка, тъй че политическата върхушка няма от какво да се тормози.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР