Метеоролози регистрираха в Арктика рекордна температурна аномалия – за пръв

...
Метеоролози регистрираха в Арктика рекордна температурна аномалия – за пръв
Коментари Харесай

Метеоролози регистрираха рекордна температурна аномалия в Арктика

Метеоролози записаха в Арктика рекордна температурна особеност – за пръв път в акваторията на Северния ледовит океан се следи отклоняване от климатичната норма от 7 градуса в средногодишната температура, заяви шефът на съветския Хидрометеорологичен център Роман Вилфанд, представен от РИА Новости.

„ През 2012 година бяха регистрирани доста ексцентрични върхове. За пръв път в акваторията на Арктика позитивната особеност в средногодишната температура доближи 7 градуса. Това е голямо отклоняване. Дори когато междинната дневна температура се отличава от нормата със седем градуса – това е видимо събитие, само че такова отклоняване в средногодишната температура се записва за пръв път ”, означи Вилфанд.

„ Именно по тази причина през 2012 година в Арктика площта на морския лед бе рекордно ниска ”, добави той. По данни на Хидрометеорологичния център температурната особеност е записана в района северно от Карско море сред Земя на Франц-Йосиф и Нова Земя. Метеорологът също по този начин напомни, че предходната година бе рекордно топла в Съединени американски щати, където отклонението от междинната за годината температура доближи 2,5 градуса.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР