Метеорологичното управление на Китай вчера поднови жълтия код за тежко

...
Метеорологичното управление на Китай вчера поднови жълтия код за тежко
Коментари Харесай

Китай обяви жълт код за тежко конвективно време

Метеорологичното ръководство на Китай през вчерашния ден възобнови жълтия код за тежко конвективно време в доста елементи на страната.

В събота от 14 ч. локално време до 14 ч. в неделя се чакат гръмотевични стихии, мощен вятър и градушки в елементи от Вътрешна Монголия, Цинхай, Гансу, Шанси, Шаанси, Хубей, Тиендзин, Шандун, Хънан, Анхуей, Дзянсу и Джъдзян, обявиха от Националния метеорологичен център.

Кратки проливни дъждове се плануват в съвсем цялата страна, в това число Хейлундзян, Ляонин, Цинхай, Хъбей, Тиендзин, Съчуан, Чунцин, Гуейджоу, Юннан и други провинции.

Съответните управляващи бяха призовани да се приготвят за реагиране при изключителни обстановки и да подхващат нужните ограничения за надзор на трафика по летищата, жп линиите, скоростните и водни пътища, с цел да се подсигурява сигурността, както и да ревизират дренажните системи, положението на земеделските земи и рибарниците, и да се приготвят за неочаквани наводнения, свлачища и други бедствия.

Китай има тристепенна система за предизвестие за тежко конвективно време, като оранжевият код е за най-опасни обстановки, следван от жълт и наследник.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР