Метеорологичните, водните и климатичните бедствия, включително екстремни наводнения, горещи вълни

...
Метеорологичните, водните и климатичните бедствия, включително екстремни наводнения, горещи вълни
Коментари Харесай

ООН: Екстремното изменение на климата изисква спешни действия

Метеорологичните, водните и климатичните бедствия, в това число рискови наводнения, горещи талази и суша, засегнаха милиони хора и костваха милиарди долари загуби през 2022 година Според Световната метеорологична организация (СМО) всичко това демонстрира възходящото влияние на изменението на климата, породено от нездравословни човешки действия.

Събитията през 2022 година, акцентират специалистите на СМО в своя нов отчет, сочат очевидната нужда да се направи доста повече за понижаване на излъчванията на парникови газове и доста възстановяване на мониторинга на този развой. Освен това СМО предлага отделянето на спомагателни средства за адаптиране към изменението на климата.

Последните осем години, съгласно Световната метеорологична организация, са най-топлите в историята. Фактът, че охлаждащият резултат от събитието Ла Ниня продължава за трета поредна година, значи, че 2022 година няма да бъде най-топлата година в историята. Въздействието на това събитие обаче ще бъде кратковременно и няма да обърне дълготрайната наклонност на стопляне, провокирана от рекордни равнища на парникови газове в атмосферата.

„ Тази година...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР