Метеорологът от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН

...
Метеорологът от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН
Коментари Харесай

Метеоролог: Средствата на НИМХ стигат до 9 юли

Метеорологът от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките гл. ас. Анастасия Стойчева съобщи пред Българска национална телевизия, че средствата на института стигат до 9 юли, след което той мъчно може да действа.
По думите ѝ Национален институт по метеорология и хидрология се нуждае от 18 млн. лева годишно, с цел да работи обикновено и да се покрива цялостната му активност.

Недостигът на средства в Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките е продължителен, съобщи гл. ас. Стойчева. По думите ѝ, на Института не му доближава 1 млн. лева, с цел да приключи годината сполучливо.

Около 18 млн. лева са нужни на Национален институт по метеорология и хидрология, с цел да действа обикновено и да се покрие цялостната му активност, добави Стойчева. Тя призна, че това мъчно ще се извърши, само че е значимо да се съобщи. По думите ѝ нарастването на бюджета на Национален институт по метеорология и хидрология тази година е мнимо, защото е планувано да покрие увеличението на минималната работна заплата, защото голям брой чиновници там работят на минимално възнаграждение.

Хората напущат и ние оставаме сериозно малко. Покриването на такива действия, каквито правим ние, се прави с хора. Когато тези хора не могат да останат на минималната работна заплата, напущат, а това са хора с 10-15-годишен опит, сподели още Стойчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР