Метаболитният синдром, свързан с коремния тип затлъстяване, е по-изразен при

...
Метаболитният синдром, свързан с коремния тип затлъстяване, е по-изразен при
Коментари Харесай

Доц. Даниела Попова: При метаболитния синдром се наблюдава намален имунитет

Метаболитният синдром, обвързван с коремния вид затлъстяване, е по-изразен при мъжете. При този вид затлъстяване, с изключение на сериозните затруднения, се следи и доста сериозна картина на понижен имунитет . Това изясни в изявление за БНР доцент Даниела Попова, шеф на Клиниката по ендокринология, заболявания на обмяната и за лекуване на метаболитни болести в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “.

„ Те са в положение на непрекъснато нискостепенно инфектиране и когато към това се прибави въздействието на един външен рисков вирус, какъвто е коронавирус вирусът, нещата могат да станат доста заплашителни “, разяснява тя.

Тази много рискова вирусна зараза, за която към момента не всичко се знае, предизвика изявата на диабета или утежнява наличния диабет . Коронавирусната зараза е с доста съдови нарушавания, напомни експертът.

Стресовият миг несъмнено играе роля, тъй като оказва отрицателни резултати върху цялостната реакция на организма, предизвика имунната уязвимост и може да утежни срещата на организма с инфекцията , уточни доцент Даниела Попова в предаването „ Преди всички “

Тя разясни, че при диабетно болните нещата са доста по-сложни, защото  в техния метаболитен профил към този момент има доста пробойни , те са 70 пъти по-застрашени от сърдечно-съдови затруднения спрямо хората, които нямат диабет.

Диабетният надзор в изискванията на зараза е мощно влошен , заключи доцент Даниела Попова.

Прекаленото презастраховане и засипване на организма с доста витамини, тонизиращи храни и имуностимуланти слага имунитета в положение на нараснала оперативна подготвеност и това е неправилна посока, посочи ендокринологът.

Ограничено хранене от вида на постенето не е уместно за всички хора, предизвести доцент Попова. По думите ѝ постите са рисково хранително държание, изключително в този момент. 

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР