Meta показа на широката публика своя музикален голям езиков модел

...
Meta показа на широката публика своя музикален голям езиков модел
Коментари Харесай

Meta представи ИИ-генераторът на музика MusicGen, обучен на лицензирани тракове

Meta сподели на необятната аудитория своя музикален огромен езиков модел – MusicGen, създаден от вътрешния екип Audiocraft. С помощта на текстови подсказки, AI може да основава песни с дължина до 12 секунди. Въпреки това, скоро може да попадне под вниманието на бранителите на авторските права, защото съгласно разработчиците, за образованието на MusicGen са употребявани лицензирани музикални тракове.

За да работите с услугата MusicGen, би трябвало да въведете малко текстово изложение на музикалната комбинация, след което AI ще сътвори 12-секундна ария в сходство с инструкциите на потребителя. Можете да „ насочвате “ MusicGen, като качите своя лична ария, тъй че AI да разбере по-добре структурата на поръчката ви. Един от разработчиците, Феликс Кройк (Felix Kreuk), разгласява няколко образеца за услугата в своя Twitter профил.

MusicGen сега е обществено наличен на уеб страницата Hugging Face, с цел да може всеки да го тества. За разлика от музикалния генератор с изкуствен интелект MusicLM на Гугъл, моделът на Meta не може да извършва вокали. AI ​​е много добър в правенето на елементарни и къси мелодии и нищо повече. Този инструмент може да бъде потребен за основаване на фоново аудио за видеоклипове или презентации.

На формалната страница на GitHub, Meta твърди, че нейният екип е употребявал 10 000 „ висококачествени лицензирани музикални записи “, както и безвъзмездни песни от Shutterstock и Pond5. Откакто генеративният изкуствен интелект стана необятно публикуван по-рано тази година, артистите започнаха да завеждат каузи против разработчиците и платформите за „ нелегално потребление на творби, предпазени с авторски права “. В резултат на това, Meta може скоро да стане цел на музикантите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР