„Мета“ планира да спре достъпа до „Фейсбук“ и „Инстаграм“ в

...
„Мета“ планира да спре достъпа до „Фейсбук“ и „Инстаграм“ в
Коментари Харесай

Мета заплаши да спре Фейсбук и Инстаграм в Европа

„ Мета “ възнамерява да спре достъпа до „ Facebook “ и „ Инстаграм “ в Европа. Причината са регулации, свързани с обмена на данни. Това e записано в годишния отчет на компанията, ръководена от Марк Зукърбърг, предадoха „ Гарадъин “ и City AM.
 
От компанията, чийто акции предходната седмица претърпяха същински борсов провал, желаят да продължат да обработват данни на своите европейски консуматори в Съединени американски щати.
 
От своя страна управляващите в Европейски Съюз желаят да спрат това и да задължат всички компании, опериращи на районния пазар, да обработват данни на сървъри основани в общността.
 
В своето мнение от "Мета " показват, че шерването на информация сред обособени страни и райони е от основно значение, с цел да може компанията да обезпечава своите услуги, свързани с целенасоченото разпространяване на рекламно наличие.
 
До този миг „ Facebook “ използваше съглашението Privacy Shield („ Щит на поверителността “), което позволяваше дейностите на компанията в Европа да могат да се правят гладко. Документът обаче бе анулиран с решение на Европейския съд през 2020 година, като оттогава до момента политиците от двете страни на Атлантическия океан договарят за нов контракт.
 
От основаната в Лондон медия City AM са провели връзка с „ Мета “, като от там са удостоверили за желанията.

Вицепрезидентът на софтуерния колос по световни въпроси и връзки Ник Клег, който е някогашен вицепремиер на Англия, уточни, че неналичието на безвреден трансфер на данни, който да е законово регламентиран, е спънка пред развиването на промишлеността, обработваща информация.
 
Последиците от неналичието на сходна рамка ще бъдат усетени от дребните до най-големите бизнеси, добави Клег. За образец той даде, че френска компания, занимаваща се с продажби на дребно, няма да може да базира собствен колцентър в Мароко.
 
Източник: бТВ
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР