Meta обяви промени в идентичността на социалната мрежа Facebook. Компанията

...
Meta обяви промени в идентичността на социалната мрежа Facebook. Компанията
Коментари Харесай

Meta обнови логото, цветовата си палитра и реакциите във Facebook

Meta разгласи промени в идентичността на обществената мрежа Фейсбук. Компанията показа обновеното лого на платформата, цветовата палитра и реакциите.

Корпорацията създаде нова цветова палитра за марката Фейсбук, която включва нов набор от нюанси, тонове и коефициенти на контраст. Meta изясни, че е преработил всички икони на обществената мрежа, употребявайки нова цветова палитра, с цел да ги направи по-четливи, задоволително гъвкави за другите потребности и по-лесни за взаимоотношение.

Обновената цветова палитра на Фейсбук включва нюанси на синьото, в това число и ярко синьо, небесно синьо, синьо, наситено синьо и мрачно синьо.

3

Използвайки шрифта Фейсбук Sans, компанията промени изписването на името и логото на платформата, с цел да обезпечи поредност и да усъвършенства цялостната четливост в обществената мрежа.

Един от основните фактори зад измененията в идентичността беше желанието да се усъвършенства достъпността на логото, текста и реакциите на Фейсбук. Всяко от новите усъвършенствания обезпечава по-голяма естетика в целия дизайн, което е значим детайл от идентичността на услугата, споделят

т Меtа.

Обявените промени бяха първият стадий от обновяването на идентичността на обществената мрежа, стартирала през 2004 година Днес Фейсбук има повече от 2 милиарда дейни консуматори всеки ден. Meta даде обещание в бъдеще да показа нови промени в дизайна. Компанията тества обявената актуализация на дизайна, която ще стане налична за всички консуматори през идващите месеци.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР