Meta обяви, че ще преразгледа своята система за модериране на

...
Meta обяви, че ще преразгледа своята система за модериране на
Коментари Харесай

Meta ще преразгледа своята система за модериране на „кръстосана проверка“

Meta разгласи, че ще преразгледа своята система за модериране на „ кръстосана инспекция “. Това се случва, откакто беше подложена на рецензии, че има особено отношение към VIP лица посредством използване на разнообразни процеси за обзор на техни изявления спрямо тези на елементарни консуматори.

Meta не съумя да одобри всички предложени промени, които преди този момент бяха препоръчани от нейния контролен съвет, в това число предложение за обществено идентифициране на кои сметки с висок профил дават отговор на изискванията за програмата.
-->
Програмата за кръстосана инспекция беше подложена на рецензии през ноември 2021 година, откакто отчет от Wall Street Journal уточни, че системата защищава някои VIP консуматори — като политици, звезди, публицисти и бизнес сътрудници на Meta като рекламодатели — от естествения развой на модериране на наличие на компанията, в някои случаи им разрешава да разгласяват нарушаващо разпоредбите наличие без последици.

Към 2020 година програмата е повишена до 5,8 милиона консуматори. Надзорният съвет на Meta съобщи след отчета, че Фейсбук не е съумяла да му даде значими детайлности за системата. По това време Мета сподели, че рецензията към системата е обективна, само че че кръстосаната инспекция е основана, с цел да се усъвършенства точността на модерирането на наличие, което „ може да изисква повече схващане “.

Според Надзорния съвет на Meta  програмата рискува да навреди на елементарните консуматори. Бордът - индивид, финансиран от Meta, само че който твърди, че работи без значение - прикани компанията „ коренно да усили прозрачността “ по отношение на системата за кръстосана инспекция и по какъв начин работи.

В петък Meta сподели, че ще извърши отчасти или напълно доста от повече от две дузини рекомендации, направени от Надзорния съвет за възстановяване на програмата.

Компанията обаче отхвърли да извърши рекомендации като обществено маркиране на страниците на държавни артисти и политически претенденти, бизнес сътрудници, медийни артисти и други обществени фигури, включени в програмата за кръстосана инспекция. Компанията твърди, че сходни обществени идентификатори могат да създадат тези сметки „ евентуални цели за злонамерени хора “.

Надзорният съвет сподели в туит, че препоръчаните от компанията промени в програмата за кръстосана инспекция „ могат да създадат метода на Meta за попречване на неточности по-справедлив, благонадежден и законен, адресирайки главните рецензии “ в рекомендацията за политиката от декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР